DAEŞ’in havancısı baba-oğul Kayseri'de kağıt toplarken yakalandı

Kayseri'de, DAEŞ terör örgütünün havan kullanan baba-oğul ağır silahçıları terörle mücadele ekiplerinin yaptığı baskında yakalandı. 1 yıl önce Türkiye'ye giriş yapan baba Abdülhalık ve oğlu Mehdi Kurdi gözaltına alındı

Haberler DHA 18.09.2018 - 10:10

Kayseri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Melikgazi ilçesi Esentepe mahallesindeki bir eve operasyon yaptı.

Operasyonda, Irak'ta bulunduğu dönemde DAEŞ adına sözde Sincar askeri emiri ve terör örgütü içinde ağır silahçı (havancı) olarak görev yaptığı belirlenen Irak uyruklu Abdülhalık Kurdi (47) ve Telafer'de savaşçı olarak faaliyet yürüttüğü belirlenen oğlu Mehdi Kurdi (18) yakalandı.

Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

TEM yetkilileri, zanlıların 1 yıl önce Türkiye'ye kaçak olarak girdiklerini ve Esentepe mahallesindeki bir gecekonduya yerleşip, kağı ve hurda toplayarak geçindiklerini, zanlıların 1 hafta süren takip sonucu bu sabah yapılan baskınla yakalandıklarını belirtti.

DAEŞ militanı baba-oğul, Emniyet Müdürlüğünde önce adli tabipliğe götürülerek, parmak izleri alındı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız