Devletin ektiği mayınları çiftçi biçti

Kilis'te bir çiftçi, yıllardır üretim yaptığı tarlasında 5 mayın buldu. Yapılan incelemede, tarlanın 1955 yılında istimlak edilerek mayınlandığı ortaya çıktı.

Haberler 09.07.2009 - 21:17

Kilis'te bir çiftçinin uzun yıllar üretim yaptığı tarlasında 5 anti personel mayını bulması üzerine yapılan koordinat belirleme çalışmasında, tarlanın mayınlı arazi içinde kaldığı belirlendi.

Çiftçi Y.A, yıllardır üretim yaptığı sınırdaki tarlasında bu yıl buğday yetiştirdi. Buğdayı hasat eden Y.A. tarlasını sürdüğü sırada, 5 anti personel mayının toprağın üzerine çıktığını fark etti.

Güvenlik güçleri ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yetkililerinin koordinat belirleme çalışması sonucunda, Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı Yüksek Tepe Hudut Karakolu yakınındaki tarlanın, 1955 yılında istimlak edilerek mayınlanan alana dahil olduğu, Y.A'nın mayınlı olduğunu bilmediği tarlayı yıllarca işlediği belirlendi.

Bulunan mayınlar Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı görevlilerine teslim edildi, çiftçi Y.A. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız