Diyanet İşleri Başkanı'ndan ilk açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Mekke'den Hac'da meydana gelen felakatle açıklamalar yaptı. Görmez 18 Türk vatandaşına henüz ulaşılamadığını duyurdu.

Haberler 24.09.2015 - 16:52

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinin 5 kilometre dışında bulunan Mina'da çıkan izdihamda Türk vatandaşlarının etkilenip etkilenmediği sorusunun cevabı iyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'den geldi. Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Görmez, "2 farklı acenteden toplam 18 hacımıza henüz ulaşılamamıştır" dedi. Görmez, henüz ulaşılamayan 18 Türk vatandaşının akıbetinin netlik kazanması için çalışmaların sürdüğünün altını çizdi. 

HAC'DAKİ FACİA NASIL MEDYANA GELDİ?

Görmez, facianın nasıl yaşandığı ile ilgili bir soru üzerine "Arafat’tan Mina’ya doğru hacı adayları gelirken, Cemarat’ta Şeytan taşlayan hacılar ile, henüz Cemarat'a doğru gelen hacıların karşılaşması neticesinde büyük bir izdiham yaşanmış" cevabını verdi. 

Görmez açıklamalarına şöyle devam etti: "Diyanet İşleri Başkanlığı şemsiyesi altında gelen hacılarımızdan herhangi birisi bu üzücü hadisenin yaşandığı bölgede o saatlerde olmamıştır. Bizim kendi talimatnamemize göre herhangi bir hacı adayımızın o saatlerde orada olması yasaklanmıştır. Ancak buna rağmen iki seyahat acentemizin hacıları aynı saatte bu hadise içinde olmuş ve bu kardeşlerimizden henüz bazılarından haber alınamamıştır. Her iki seyahat acente ile az önce toplantı yaptık. Her birisinden 9 hacımıza henüz ulaşılamamıştır. Dokuz, dokuz 18.  İnşallah arkadaşımız hastanelerde bu kardeşlerimizin tespiti için uğraşıyorlar. İnşallah herhangi birisinin vefat etmemiş olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum." 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız