Diyarbakır'da 40'ın üzerinde vaka tespit edilen mahallede karantina

Diyarbakır Kayapınar'ın Serap Güzeli Mahallesi, corona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. 40'ın üzerinde vakanın tespit edildiği mahallede, sayının artmasından endişe ediliyor.

Haberler DHA 01.06.2020 - 16:13

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinin 1720 nüfuslu kırsal Serap Güzeli Mahallesi'nde oturan bir kişi, nefes darlığı, kuru öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurdu.

CORONA VİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Hastanın yapılan yeni tip corona virüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Bunun üzerine mahallede filyasyon çalışması başlatıldı.

MAHALLEYE KARANTİNA

40'ın üzerinde kişide corona virüs tespit edilmesi üzerine mahalle, karantinaya alındı. Vaka sayısının artmasından endişe edildiği mahallenin giriş ve çıkışları jandarma tarafından kapatıldı.

Karantinaya rağmen bazı kişilerin dışarı çıktığı görüldü. Jandarma ekipleri, mahallede yaşayanlara sık sık karantina kurallarına uymaları ve dışarı çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu. Mahallerinin ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacağı belirtildi.

VİDEO: TAZİYE ÇADIRI ISRARI VAKA SAYISINI ARTIRDI (ARŞİV)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız