DTP'den ABD’de temsilcilik

DTP ABD'de temsilcilik açacak. DTP'nin Washington'a temsilci olarak atamayı düşündüğü isim ise kapatılan DEHAP'ın yöneticilerinden Nazmi Gür.

Haberler NTV Haber 07.08.2009 - 11:45

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey akşam yemeğinde biraraya geldi. Sürpriz görüşmenin perde arkası bilgileri de netleşmeye başladı.

NTV'nin edindiği bilgiye göre, görüşmede DTP'nin ABD'de temsilcilik açma talebi ele alındı. DTP'nin daha önceden yaptığı ABD'de temsilcilik açma başvurusu, Washington'dan resmen onay aldı. Onay, Jeffrey tarafından Ahmet Türk'e iletildi.

DTP, ABD'ye temsilci olarak Nazmi Gür'ü göndermeyi kararlaştırdı. Gür, kapatılan DEHAP'ın Dış İlişkiler Sorumlusu'ydu.

Nazmi Gür'ün Eylül ayında Washington'a gideceği ve temsilciliğin resmen faaliyete geçeceği de öğrenildi.

ABD temsilciliğinin resmi açılışı ise faaliyetten birkaç ay sonra DTP Eş Başkanları Ahmet Türk ve Emine ayna'nın katılımıyla gerçekleştirilecek. Açılış öncesinde DTP lideri Türk için Amerikan yönetimi nezdinde randevu arayışları da başladı.

DTP kaynakları ABD'de olabildiğince üst düzey temaslar yapabilmek için girişimlerini sürdürüyor.

Yemekte ayrıca Kürt açılımı konusunun da gündeme geldiği Jeffrey'in Erdoğan-Türk görüşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiği öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız