Emekli Org. Yamak için cenaze töreni

Önceki gün Ankara'da ölen eski Kara Kuvvetleri Komutanlarından emekli Org.  Kemal Yamak için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

Haberler Anadolu Ajansı 28.07.2009 - 15:22

Törene, Yamak'ın eşi Muammer Yamak ve çocuklarının yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, aralarında Hurşit Tolon, Tuncer Kılınç ve Fevzi Türkeri'nin de bulunduğu bazı emekli orgeneraller, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, bazı eski bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un eşi Sevil Başbuğ, kuvvet komutanlarının eşleri, Ankara Garnizonunda görevli general, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı.

Orgeneral Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Gönül, Kocatepe Camisi'ne gelişlerinde Yamak'ın ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Öğle namazının ardından Yamak'ın cenaze namazı kılındı. Namazı kıldıran Kocatepe Camisi imamı Kadir Temel, Yamak'ın, askerlik yıllarında komutanı olduğunu söyledi.

Bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konulan Yamak'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.

Cenaze töreninin ardından, basın mensuplarının emekli orgeneral Yamak ile ilgili sorularını yanıtlayan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Yamak ile görev yaptığını ifade ederek, kendisi Genelkurmay Başkanlığı

Genel Sekreteri iken Yamak'ın Kara Kuvvetleri Komutanı olduğunu söyledi. Kılınç, ''Yeri doldurulamayacak, gerçekten mümtaz bir insandı. Beyefendiliği, insan severliği, mütevazı tavrı gerçekten kendisine erişilemeyecek bir insandı'' dedi.

Bir gazetecinin, Yamak'ın kritik dönemlerde kritik görevlerde bulunduğunu hatırlatması üzerine Kılınç, her subayın bir dönem kritik yerlerde bulunma şansı olduğunu belirtti. Kılınç, ''Ama komutanımızın çok daha fazla şansı olmuştur. Her zaman aklı başında, bastığı yeri bilen, küçüğünü seven, büyüğünü sayan, son derece mükemmel bir insan, yeri doldurulamayacak bir insandır'' diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız