Erdoğan 'akil insanlar'la buluşuyor

Başbakan Erdoğan, teröre çözüm sürecinde rol alması beklenen Akil İnsanlar Komisyonu ile 4 Nisan Perşembe günü saat 18.00'de İstanbul'daki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya gelecek.

Haberler 02.04.2013 - 14:23

Çözüm sürecinin önemli aşamalarından biri olan Akil İnsanlar Komisyonu'nda yer alacak isimlerin Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Bu kişilerle görüşüldüğü ve listeye son şeklinin büyük ölçüde verildiği öğrenildi.

Başbakan ve Akil İnsanlar Komisyonu, 4 Nisan Perşembe günü saat 18.00'de İstanbul'daki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya gelecek.

49 kişilik Akil İnsanlar Komisyonu, 7'şer kişiden, 7 grup halinde çalışacak.

ARINÇ: DEĞERLİ İNSANLARIN BİR ÇALIŞMASI
Bu arada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında çözüm sürecinde rol alması beklenen 'akil insanlar' konusunda, "Silahlı unsurların yurtdışına çıkarken, silahlarını bırakıp bırakmadıkları, kim gitti, kim kaldı noktasında gözlemci sayılabilecek hiçbir fonksiyonları olmayacak.

Sadece düşünce bazında, fikir bazında Türkiye'nin geldiği bu noktada bu çözüm sürecine ihtiyacımız olduğunu pozitif anlamda söyleyebilecek değerli insanların bir çalışması'' değerlendirmesinde bulunmuştu.

'BDP'DEN GELEN İSİMLER OLABİLİR'
''Akil insanların isimleri İmralı ile ortak mı belirlenecek?'' sorusuna ise Arınç, ''Hayır. İmralı'nın verdiği isimlerle değil ama BDP'den gelen isimler olabilir. CHP'den geldiyse olabilir. MHP'den zannetmiyorum geleceğini ama gazetecilerden bizzat talep edenler var, fikir adamlarından bizzat talep edenler var" yanıtını vermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız