Erdoğan: Silvan kırılma noktası

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edildiği saldırının "kırılma noktası" olduğu mesajını verdi. Erdoğan, iç güvenlikte asker yerine polisin kullanılmasına yönelik çalışma başlatıldığını açıkladı.

Haberler 22.07.2011 - 09:25

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'dan dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırının “kırılma noktası” olduğunu söyledi.

Terörle mücadele konusunda yeni stratejiler geliştirileceğini belirten Erdoğan, iç güvenlikte asker yerine polisin kullanımına yönelik çalışmalar olduğunu söyledi.

Yüksek Askeri Şura'daki en önemli konulardan birinin hudut birlikleri olacağını aktaran Erdoğan, ilk etapta 5 bin kişilik bir kuvvet oluşturulacağını belirtti.

BDP'nin “dışlanıyoruz” eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, "Kötü niyetlilere karşı iyi niyet taşıyamayız. Bağımsızlar dışlandıklarını söylüyor. CHP'yi nasıl çağırdıksa onları da çağırdık, neden dışlayalım?" dedi.

Başbakan Erdoğan, "İşlerine geldiğinde İmralı ile uyumlu darvanıyorlar, gelmediğinde uyumsuz oluyorlar. Çift başlılık ortada" diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız