Ergin: Abdullah Öcalan’la ilgili söz vermedik

Adalet Bakanı Ergin kendisiyle dün görüşen DTP milletvekillerine Abdullah Öcalan’ın nakli konusunda söz vermediklerini belirtti.

Haberler Anadolu Ajansı 03.12.2009 - 10:49

TBMM'de gazetecilerin soruların yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin kendisine yöneltilen, “DTP'liler dün sizinle İmralı Cezaevi ile ilgili görüşme yaptı. Kendileri, 'Bakan gerekli gördüğü takdirde, eski hücreye naklinin sağlanacağı şeklinde teminat verdi' şeklinde bir açıklama yaptı. Bu doğru mu” sorusuna şu yanıtı verdi;

“İşin doğrusu şudur: Bizim İmralı'da yaptığımız düzenleme, Türkiye'deki bütün F tipleri ile aynı standartlara sahip cezaevidir. Türkiye'deki F tipleri hangi imkanlara sahipse, İmralı'daki de o imkanlara sahip.

Bu imkanlar, BM ve Avrupa Konseyinin öngördüğü şartlardan, yani evrensel standartların üstündedir, altında değildir. Ancak buna rağmen, somut şikayetler varsa değerlendiririz, bu şikayetleri inceleriz, haklılık payı olanları elbette karşılarız. Biz hiçbir hükümlümüzün cezaevlerinde evrensel standartların altında bulunmasına rıza göstermeyiz. Buna herkes dahildir.”

Sadullah Ergin, ''Öcalan'ın eski hücresine nakli söz konusu olabilir mi?'' sorusuna ise ''Onunla ilgili bir sözümüz olmadı'' yanıtını verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız