Faili meçhul tanığı: Doğruları anlatacağım

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki faili meçhul cinayetlerle ilgili ifadesi Albay Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı’nın tutuklanmasına neden olan Mehmet Nuri Binzet, ifadesini geri çekmişti. Bu kararından da vazgeçen Binzet, doğruları anlatacağını söyledi.

Haberler NTV Haber 07.09.2009 - 18:51

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki faili meçhul cinayetler, tanıkların farklı açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi.

Tanıklardan Mehmet Nuri Binzet verdiği ifadeler doğrultusunda, ağabeyi eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ ve dönemin Cizre Jandarma Komutanı Albay Ccemal Temizöz hakkında dava açılmasına neden olmuştu.

Ancak Binzet daha sonra ifadesini geri çekmişti. Binzet, gerekçesini şöyle anlatmıştı: Beni tehdit ediyorlar. İfademi geri çekmemi istiyorlar. Hatta bazıları ifademi geri çekeyim diye bana yüklü para bile teklif etti.”

Bu açıklamanın ardından Binzet'ten avukatları aracılığıyla bir açıklama daha geldi..

Mehmet Nuri Binzet, ifadeleri nedeniyle ölümle tehdit edildiğini, içeriğini bilmediği bir yazının zorla imzalatıldığını ileri sürdü.

Binzet, “Gördüklerimi ve yaşadıklarımı adalete anlatmaya karar verdim. Ancak sanki Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devleti değil de adeta bu ülkenin düşmanlarına gizli sırları açıklamışım gibi bugün ölümle tehdit edilmekteyim. Gördüğüm ciddi psikolojik baskılara ve tehditlere dayanamayarak hazırlanmış bir dilekçeye imza attım” dedi.

Binzet, ilk duruşmada bildiklerini anlatacağını söyledi.

Binzet, şöyle konuştu: “Ben söz konusu olayların yaşandığı dönemde ne gördüysem, ne yaşadıysam bunları adaletin önünde anlatmaktan çekinmem. Kimseye iftira atmış da değilim. Anlatmış olduğum olayların hepsi doğru ve yaşanmış gerçeklerdi.”

Aynı davada yargılanan "Sokak Lambası" ve "Tükenmez Kalem" kod adlı tanıklar da güvenlik ve verilen sözlerin yerine getirilmemesi gerekçesiyle ifadelerini geri çekmişti.

Cizre’deki faili meçhul cinayetlerle ilgili ilk duruşma Cuma günü yapılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız