Federal savcılıktan büyük gözaltı

ABD'de ilk kez akıllı telefonlar için uygulama geliştirenleri hedef alan Federal Savcılık incelemesi başlatıldı.

Haberler 05.04.2011 - 11:44

Dünyada internet siteleri, dijtal servisler ve akıllı telefon uygulamalarına karşı açılan mahremiyet ihlali dava ve soruşturmaları yeni değil. Ancak ABD’de ilk kez Federal Savcılık, Pandora dahil pek çok akıllı telefon uygulamaları için geniş çaplı bir federal jüri soruşturması başlattı.

Savcılık görevlilleri, bu uygulamaların üyelerin konum ve diğer kişisel bilgilerini izinsiz kaydedip kaydetmediğini inceleyecek.

Konuyla ilgili olarak şu ana kadar sadece Pandora’dan bilgilendirici açıklama geldi. Savcılık ilamını aldıklarını açıklayan firma, bu soruşturmanın sadece kendilerine değil bütün sektöre yönelik olduğu yorumunu yaptı.

The Wall Street Journal gazetesinde yer alan bir haberde de, sözkonusu soruşturmanın uygulama geliştiriciler dışında Google ve Apple’ı da kapsadığı belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız