Gazdan zehirlenen 3 balıkçının ölümünde 2 tutuklama

Rusya'nın Soçi kenti açıklarında avlanan balıkçı teknesinde 3 Türk balıkçının zehirlenerek ölümüne ilişkin gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 20.02.2024 - 12:15

Ordu'nun Ünye ilçesinden gittikleri Karadeniz kıyısındaki Abhazya’da hamsi avına çıkan ve geminin ambarında biriken gazdan zehirlenen 3 balıkçının ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma yenir bir gelişme yaşandı.

Balıkçı teknesinin ambarında temizlik yaptıkları sırada havalandırmadan sızan metan gazından zehirlenen 5 kişiden 3'nün ölümüyle ilgili 18 Şubat Pazar günü gözaltına alınan teknenin sahibi ve kaptanı M.G. ile baş tayfa C.C.'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen M.G. ile C.C., çıkarıldıkları hakimlikçe taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Uluslararası sularda avcılık yapmak üzere gerekli izinleri alan balıkçı teknesi, yaklaşık 2 ay önce Ünye Limanı'ndan Karadeniz'e açılmış, Soçi açıklarında avlanan teknede ambarda temizlik yaptıkları sırada havalandırmadan sızan metan gazından zehirlenerek 5 kişiden 3'ü ölmüş, 2'si Soçi'deki hastanede hayatını kaybetmişti.

Yaşamını yitiren balıkçılar Caner Gürkan, Cengiz Demirci ve Emrah Bakırcı'nın cenazeleri 18 Şubat Pazar günü tekneyle Ünye Limanı'na getirilmiş, M.G. ve C.C. ise Ünye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız