Gökçek: Soruşturma rutin bir işlem

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''hakkında soruşturma açıldığı'' yönündeki haberler konusunda, ''Bunun rutin bir işlem olduğunu, bir soruşturma söz konusu olmadığını'' söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 02.04.2009 - 15:16

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, konuya ilişkin bazı basın yayın organlarında yapılan haberlerin ''tarz olarak doğru olmadığını'' savunarak, şunları kaydetti:

''Olayların gelişim sürecini açıklamak gerekirse, her vatandaşın savcılığa gidip dilekçe verme hakkı vardır. Savcılık ise gelen dilekçeyi inceledikten sonra hakkımda herhangi bir soruşturma açılıp açılmayacağına dair İçişleri Bakanlığı'na bu dilekçeyi gönderir. Bakanlık da bu konuda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verir.''

''Bazı internet siteleri ve televizyonlarda yer alan haberlerin iki şekilde ortaya çıktığını'' ifade eden Gökçek, şu bilgileri verdi:

''Bunlardan birincisi, Türkiye Komünist Partisi benimle ilgili savcılığa bir dilekçe veriyor. Savcılığa verilen dilekçe de İçişleri Bakanlığı'na intikal ettiriliyor ve dilekçe inceleniyor. Her ay böyle en az 8-10 hatta 20 tane incelemem olur. Çünkü vatandaşın şikayet hakkı vardır. İnceleme yapılır, soruşturma yapılıp yapılmayacağına da İçişleri Bakanlığı karar verir. Şu anda İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda soruşturma yapılacağına dair vermiş olduğu herhangi bir kararı yoktur.''

DANIŞTAY KARARI
''Hakkında 5 ayrı şikayet bulunduğunu'' belirten Gökçek, şunları kaydetti:

''İçişleri Bakanlığı bu konuda kendisine intikal eden dosyaları incelemiş ve herhangi bir işlem yapmaya gerek duymadığı için de geri çevirmiştir. Bunlar da kalkmış Danıştay'a gitmişler. Danıştay da 'Bunları bir incelemeniz lazım' demiş. Bu yüzden aynı konular yeniden İçişleri Bakanlığı'na geliyor. Olay bundan ibaret. İçişleri Bakanlığı aynı konuyu incelemeye gerek görmediği, dosya üzerinde inceleyip de herhangi bir suç unsuruna rastlamadığı olayı Danıştay 'Yeniden inceleyeceksiniz' dediği için bir daha inceleyecek.

Bugüne kadar böyle rutin işler onlarca, yüzlerce kez olmuştur. Bu durum bir avuç suda fırtına koparma olayıdır. Anlayan da anlamayan da sevinç çığlıkları içerisinde sanki bir soruşturma varmış gibi söylüyorlar. Böyle bir soruşturma yoktur.''

Gökçek, ''kendisinin yeniden seçilmesinden bazı çevrelerin rahatsız olduğunu'' savunarak, ''Kendisi hakkında iftira atanlar hakkında dava açacağını'' da bildirdi.

Melih Gökçek, mazbatasını aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada  da ''demokrasiyi hazmedemeyenlerin, ilk günden iddialarda bulunmaya başladığını'' söyledi.

Gökçek, şöyle konuştu:

''Bugün internet sitelerine bakıyorum, 'Melih Gökçek ile ilgili soruşturma açılmış...' Hukuku, mevzuatı bilmeyenlerin olayları bu şekilde çarpıtmasından daha doğal bir şey olamaz. Ama önemli olan, hukuku bildiği halde, bundan medet uman, hukukçu geçinen, hukukla alakası olmayan kişilerin iddiası. Biliyorsunuz, bir vatandaş savcılığa müracaat ettiği zaman -ki Türkiye Komünist Partisi (TKP) yetkilileri o konuda müracaatta bulunmuştu- savcılık o iddiayı, istese de istemese de İçişleri Bakanlığına göndermek zorunda. Yani bu yasal bir süreç.''

TKP'nin, Mimarlar Odasının, Peyzaj Mimarları Odasının ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun öteden beri hakkında iddialarda bulunduğunu ifade eden Gökçek, ''Ama, onlar hakkında iddialar da yakında ortaya çıkar da iddia değil, yüz yüze televizyonda tartışırız'' dedi.

Gökçek, bir soru üzerine, soruşturmaların tamamlanmasının ardından yasal haklarını kullanacağını bildirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız