Gösteri sırasında gözünü kaybetti

Batman Valiliği dün polisin müdahalesiyle sonuçlanan protesto gösterisi sırasında 18 yaşındaki Ömer Erkmen'in bir gözünü kaybettiğini açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 16.02.2014 - 23:34

Batman'da dünkü izinsiz gösterilerde yaralanan Ömer Erkmen'in (18) bir gözünü kaybettiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 15 Şubat günü kent merkezinde belirli noktalarda barikat kurup, yol kesmeye çalışan gruplara müdahale eden emniyet güçlerine taşlı, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı ve havai fişek kullanarak saldırılarda bulunulduğu belirtildi.

Daha sonra belediye önünde toplanan yüzü maskeli, çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan yaklaşık bin 500 kişilik grubun Sanat Sokağı'na doğru yürüyüşe geçtiği kaydedilen açıklamada, müdahale edilmeyen gruptan ellerinde sopa ve taş bulunan yüzleri puşi ile kapatılmış şahısların yürüyüşü takip eden sivil emniyet güçlerine ve kaldırımdaki vatandaşlara taşlı, sopalı saldırıda bulunduğu ifade edildi.

Bunun üzerine güvenlik güçlerince gruba müdahalede bulunulduğu vurgulanan açıklamada, akşama kadar devam eden olaylar sırasında yaralanan Ömer Erkmen'in hastaneye götürüldüğü ardından Diyarbakır'a sevk edildiğini kaydedildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Tüm tıbbi müdahalelere rağmen maalesef Ömer Erkmen'in bir gözünü kaybettiği bilgisi alınmıştır. Bu yaralanmanın polis tarafından yapıldığına ilişkin ortaya atılan iddialar, eldeki bilgilere göre gerçeği yansıtmamaktadır.

Ancak sağlıklı bilgi, gerekli inceleme ve doktor raporlarına göre ortaya çıkacaktır.

Ayrıca, olaylarda bazı polis memurları ve vatandaşlar atılan taşlardan yaralanmış, bazı iş yerleri ile vatandaş ve polis araçlarına da göstericiler tarafından zarar verilmiştir."

Açıklamada, olaylarla ilgili valilikçe başlatılan inceleme ve soruşturmanın tüm boyutuyla sürdüğü belirtildi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız