Günay: Cumhuriyet’i balolardan kurtardık

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, “Cumhuriyet’i balo salonlarında bir avuç tuzu kurunun kutladığı bir Cumhuriyet olmaktan kurtardıklarını” iddia etti.

Haberler Anadolu Ajansı 02.12.2009 - 17:43

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhuriyet rejiminin çağın en önemli yönetim biçimlerinden biri olduğunu söyledi.

Günay, ''Cumhuriyet'i seçkinlerin, bir avuç tuzu kurunun, balo salonlarında kutlanan Cumhuriyeti olmaktan çıkardık” dedi.

Demokratikleşme çalışmalarına muhalefetin karşı çıktığını söyleyen Bakan Günay, şöyle konuştu: “Türkiye, önümüzdeki birkaç yıl içinde demokrasini de Avrupa'ya dahi ihtiyacı olmadan, AB'nin standartlarına dahi ihtiyacı olmadan, kendi içinde kurabilirse Başbakan Nobel Barış Ödülü alabilir. Sanıyorum ki bu ana muhalefet partisinin rüyasına giriyor, uykularını kaçırıyor. Türkiye'de bir yazarımız ödül aldı, bir de siyaset adamımız dünya tarafından alkışlansa, Nobel alsa bu güzel bir şey değil mi?''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız