HDP Milletvekili Behçet Yıldırım serbest

Havalimanında gözaltına alınan HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, serbest bırakıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 20.02.2017 - 10:39 Son Güncelleme : 20.02.2017 - 16:58

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suretiyle örgüt üyeliği", "örgüt propagandası yapmak", "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" dahil hakkında altı suçtan iddianame hazırlanan HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Adıyaman Havalimanında gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Milletvekili Yıldırım, emniyetteki işlemlerin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Yıldırım, yurtdışına çıkma yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaların duruşmalarına katılmadığı için Yıldırım hakkında geçen hafta yakalama kararı çıkarılmıştı.

Partisinin il teşkilat binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, barışa yönelik çalışmalar yaptığını iddia ederek terörü ve şiddeti kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme sonucuna göre, kendisine yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini anımsatan Yıldırım, duruşmanın da 6 Nisan'a ertelediğini kaydetti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız