Hedef kitleniz kadınlarsa internete buyurun!

IAB araştırmasına göre Türkiye'de internet kullanan kadınlar, çok yakın gelecekte erkekleri geride bırakacak.

Haberler 21.03.2011 - 14:09

IAB Türkiye İnternet Ölçümleri Araştırması’na göre Türkiye’de toplam 10 milyon 356 bin kadın internet kullanıyor. Bu sayı, tüm internet kullanıcılarının yüzde 43’ünü oluşturuyor.

İnternet kullanan kadın nüfusunun yüzde 69’u her gün veya haftada birkaç kez internete giriyor. Bunların yarıdan fazlası (yüzde 57) 12-24 yaş grubunda, yüzde 24’ü ise 25-34 yaşları arasında. 25 yaşın üstündeki yüzde 29’luk kitlenin (3 milyon kişi) hane alışverişinden sorumlu olduğu tespiti yapılıyor.

Kadınlar gerçek hayatta olduğu gibi internette de sosyaller. Sosyal paylaşım ağlarını kullanan 7.4 milyon kadının yüzde 43’ü öğrenci, yüzde 32’si çalışan, yüzde 24’ü ise evde olan kadınlar. Sosyal medyayı en çok çevreleriyle haberleşmek için kullanan kadınlar, bundan başka kendilerine zaman kazandıracak çözümler bulmak ve danışmak için de internet siteleri, blog ve forumları kullanıyor.

Türkiye’de internet kullanan kadınların yüzde 38’i gazeteleri ve haberleri internetten takip ediyor, yüzde 29’u internetten dizi ve film izliyor.

Araştırmaya göre yüzde 29’luk ağırlığa sahip 12-24 yaşındaki kadınlar, yakın gelecekte kendi yaşlarındaki erkekleri gerek internette geçirilen zaman, gerekse online alışveriş açısından geride bırakacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız