İçişleri'nden İBB'ye kurban kampanyası izni

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye bağlı İstanbul Vakfı'nın kurban bayramı yardım toplama kampanyasına izin verdiği duyuruldu.

Haberler ntv.com.tr 02.07.2021 - 11:49

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurban kampanyası faaliyetlerine izin verdi. 

Konuyla ilgili bakanlığa bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada, "Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfı'nın Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi İstanbul Valiliği'nce tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir" denildi.

İstanbul Valiliği'nin 25 Haziran 2021 tarihli yazısı ile yardım kampanyası talebinin uygun bulunmadığını İstanbul Vakfı'na bildirdiği belirtilmişti.

Vakfın bağlı olduğu İBB'den talebin reddedilmesine tepki gelmişti. 27 Nisan'da valiliğe başvuru yaptıklarını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, "Tam 2 ayı aşkın süredir bekletildik ve sonunda bu hayırlı yola çıkmamız için vakfımıza izin verilmedi. ‘Hayır sen kurban bağışı toplayamazsın' denildi. Hiçbir gerekçe yok" demişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız