İhraç edilene özel sektör yolu

Kamudan FETÖ bağlantısı gerekçesiyle ihraç edilen, ancak haklarında herhangi bir soruşturma bulunmayan kişilerin özel sektörde işe girebilmesi için yeni bir formül üzerinde çalışılıyor.

Haberler NTV Haber 12.07.2017 - 20:25

Kamudan ihraç edilenlerin yaşadıkları sıkıntılarla ilgili yeni bir çalışma gündemde. Çalışma, FETÖ bağlantısı gerekçesiyle devletten atılan ancak haklarında bir dava ya da soruşturma bulunmayan kişileri ilgilendiriyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, bu kişilerin özel sektörde iş başvurularında sorun yaşamaması için bir formül üzerinde duruluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarındaki "FETÖ gerekçesiyle ihraç edildi" bilgisi ya da YÖK'ün üniversitelere gönderdiği yazıların başvuruların geri çevrilmesine neden olduğu belirtiliyor.

Bunun önüne geçebilmek için SGK ve YÖK'e talimat verildiği ifade ediliyor. Sorunun çözümü için yeni bir kanun hükmünde kararname ya da yasal düzenleme yapılması da gündemde.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız