İki tezkere kabul edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının 5 Eylül 2017'den itibaren 31 Ekim 2018'e kadar UNIFIL Deniz Görev Gücüne iştirak etmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresi kabul edildi. Ayrıca Birleşmiş Milletlerin Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde icra ettiği harekat ve misyonlar kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt dışına gönderilmesi konusunda Hükümete verilen izin süresinin 2 Ağustos 2017 tarihinden itibaren 31 Ekim 2018 tarihine kadar uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi de TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Haberler Anadolu Ajansı 17.07.2017 - 22:34

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının 5 Eylül 2017'den itibaren 31 Ekim 2018'e kadar Birleşmiş Milletler Lübnan Görev Gücü (UNIFIL) Deniz Görev Gücüne iştirak etmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve siyasi parti gruplarının konuşmalarının ardından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin UNIFIL'in görev süresinin uzatılması yönünde karar alması durumunda; hudut, şümul ve miktarı Hükümetçe belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının 5 Eylül 2017'den itibaren 31 Ekim 2018'e kadar UNIFIL Deniz Görev Gücüne iştirak etmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresi, milletvekillerinin oyuna sunuldu.

Tezkere, oylamada kabul edildi.

Öte yandan Birleşmiş Milletlerin Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde icra ettiği harekat ve misyonlar kapsamında, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe takdir ve tespit edilmek üzere,Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına gönderilmesi konusunda Hükümete verilen izin süresinin 2 Ağustos 2017 tarihinden itibaren 31 Ekim 2018 tarihine kadar uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Tezkere, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve siyasi parti gruplarının konuşmalarının ardından milletvekillerinin oyuna sunuldu.

Başbakanlık Tezkeresi, yapılan oylamada kabul edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız