İlk açıkhava festivali 9. kez

İstanbul'da festival kültürünü başlatan ve gelenekselleşen müzik festivali 'Efes One Love Festival' bu haftasonu Santral İstanbul'da.

Haberler 18.06.2010 - 20:53

Bu yıl kapılarını 19-20 Haziran tarihlerinde santralistanbul’da açmaya hazırlanan Efes Pilsen One Love Festival müzikseverleri yeni süprizleriyle karşılamaya hazırlanıyor.

Her geçen yıl gerçekleştirdiği yeniliklerle yaza damgasını vuran festivallerden Efes Pilsen One Love bu sene de müziğe ara vermiyor. Festivalciler, 19 Haziran Cumartesi Groove Armada, Fischerspooner, The Whitest Boy Alive, Sattas, Multitap; 20 Haziran Pazar günü ise The Ting Tings, Sophie Ellis-Bextor, Wild Beasts, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions featuring Erik Truffaz, The Revolters ve Gizli Özne’yle festival havasını yaşayacaklar.

Festivalde Ana sahne ile beraber alternatif olarak kurulacak olan Samsung – Senin Sahnen platformunda, hem festivalciler hem de Türkiye’nin umut vaat eden yeni grupları yeteneklerini sergilemeye hazırlanıyor. Tüm gün boyunca devam edecek karaoke performansları ve Airstar yarışmasıyla tempo hiç düşmeyecek. Parmak güreşi ve dokunmatik aktivitelerle gelenler festival havasını yakalayacak

FİLM İLE MÜZİK BİRARADA
Festivalde gerçekleşecek ilklerden biri de, Efes Pilsen One Love Film Salonu'nda gösterilen filmler olacak. Müzik ve gösteri dünyasını konu alan filmler şunlar; Heima, 24 Hour Party People, Soulwax: A Part of the Weekend Never Dies, All Tomorrow Parties, Blur- No Distance Left To Run, Pet Shop Boys-Pandemonium...

DİKKAT SINAV VAR!
Festival bu sene ertesi günkü üniversite sınavı nedeniyle 23:00’te bitecek. Ancak festivalciler 23:00’ten sonra Tamirane, Club 14.1 ve Parti Arena’da geç saatlere kadar eğlencelerine devam edebilecekler.



“I See You Baby”, “My Friend”, “Easy” ve “Get Down” parçalarıyla dans müzik piyasalarını alt üst eden, Andy Cato ve Tom Findlay’den oluşan Groove Armada İngiliz dans müzik oluşumu. Groove Armada, Londra dans müzik sahnesinin en önemli figürlerinden biri olan ve şimdiye kadar vokallerde Neneh Cherry, Nappy Roots ve Richie Havens gibi müzisyenlerle çalıştı. Onlara dünya çapında ün kazandıran dans müzik manifestolarını müzik ile tüm dünyaya ileten İngiliz dans müzik duayenleri, 2001’de yayınlanan üçüncü albümleri Goodbye Country, Hello Nightclub içinde yer alan “Superstylin’” ile Grammy ödülüne aday gösterildi. Son albümleri Black Light ve albümden çıkan ikinci single’ları Paper Romance ile dans ve pop müzik sahnesine yön veren en büyük mucizelerden biri olduklarını bir kez daha kanıtlayan grup, bu albümün İngiltere listelerine iki numaradan girmesiyle müzik sahnesine tekrardan büyük bir ivme kazandırdı.


Fischerspooner
1998 yılında New York’ta kurulan Fischerspooner, Warren Fischer ve Casey Spooner’dan oluşuyor. Electroclash müzik türünün büyük bir patlama yaşadığı Miss Kittin’in, Tiga’nın ve Felix da Housecat’in müzik piyasasını domine ettiği o ilk yıllarda piyasaya çıkan ve retro elektro sesleri, electroclash’e özel radikal sözlerle birleştiren Amerikalı grup, Kraftwerk, Gary Numan ve Pet Shop Boys gibi isimlerden etkilenerek sıra dışı sahne şovlarıyla da hayranlarını canlı performanslarında görsel ve işitsel bir yolculuğa çıkarıyor. İlginç kostümleri ve seksi hareketleriyle göz alan dansçılarıyla beraber sahne alan grup, canlı performanslarına büyük önem veriyor ve kendi tiyatro ve kabare geçmişlerinden bolca elementi sahneye taşıyor.
The Ting Tings
Gitar ve vokallerde Katie White, davulda ise Jules de Martino’dan oluşan pop kültürünün en önemli temsilcilerinden The Ting Tings, 2006 yılında Manchester’da kurulmuş olan bir indie dans-pop grubu. 2007 yılında çıkardıkları ve pop listelerinde zirveleri oynayan büyük hitleri “That’s Not My Name” ile bir anda üne kavuşan grup, bunu izleyen dönemde “Great DJ” ve “Shut Up and Let Me Go “ parçalarıyla da aynı başarıyı yakalayarak, Columbia Records’tan yayınladıkları “We Started Nothing” isimli albümleriyle Billboard listelerinde büyük başarı yakaladılar. 2008 MTV Video müzik ödüllerinde “ Shut Up And Let Me Go” parçasıyla en iyi parça ödülünü kazanan The Ting Tings, modern zamanların en iyi pop albümlerinden de birine imza atmayı başardı..

Sophie Ellis – Bextor
Pop müziğin İngiltere’deki medar-ı iftiharı, vokal, söz yazarı ve manken Sophie Ellis-Bextor, ilk olarak ismini 2000 yılında Spiller-Groovejet parçasındaki büyüleyici vokalleriyle duyurmuş ve hem sesi hem de büyüleyici güzelliğiyle, büyük çıkışını yakalamıştı. “Groovejet”, 2000’de “Yılın Parçası” seçilmişti ve büyük liste başarısı kazanmıştı. Sophie, ilk olarak solistlik kariyerine theaudience isimli bir indie rock grubunda başladı, grubun dağılmasından sonra 2000’lerin başında solo kariyerine ise büyük bir sıçrayışla devam eden İngiliz şarkıcı, müziğinde pop, disko ve 80’lerin öğelerine sıkça yer verdi ve şimdiye kadar peşpeşe 3 solo albüm yayınladı. Sırasıyla Read My Lips, Shoot From The Hip ve Trip The Light Fantastic albümlerini çıkaran Sophie Ellis-Bextor, Temmuz ayında dördüncü solo albümü Straight to The Heart’ı çıkarmaya hazırlanıyor.
Royksopp-Poor Leno parçası vokallerinden ve Kings of Convenience’dan tanıdığımız muhteşem ses ve sıra dışı kişilik Erlend Oye’nin Berlin merkezli indie-pop grubu The Whitest Boy Alive, bundan birkaç sene evvel Babylon’da unutulmayacak bir performansa imza atmıştı. O günden bu yana özlemle beklenen grup, şimdi de yazın ilk festivali Efes One Love Festival’in ana sahnesine konuk oluyor.

Wild Beasts
İngiltere’nin Kendal şehrinin alternatif müzik sahnesine armağanı Wild Beasts, 2006 yılında çıkardıkları “Brave Bulging Buoyant Clairvoyants” parçasının duyulmasının ardından hemen alternatif müziğin en önemli plak şirketlerinden Domino ile anlaştı. 2008’de “Limbo” albümünü yayınlayan grup, esas 2009’un en iyi albümleri listelerinde ilk 10’da yer alan ve farklı çizgisiyle herkesi etkileyen “Two Dancers” albümünü yayınladıktan sonra müzik dünyasında yer edindi. Time Out Londra ve The Guardian gibi önemli İngiliz müzik otoritelerince Wild Beasts konserleri her zaman “haftanın konseri” olarak konumlandırılıyor.. “Two Dancers” albümünün dünya çapındaki başarısı ve müzik eleştirmenlerinden aldığı tam notlarla bir anda üne kavuşan ve aralıksız turne programını sürdüren grup, albümün çıkış tarihinde The Sunday Times tarafından haftanın albümü statüsünü de kazanmıştı. Canlı performanslarında da aynı ihtişamlı havayı ve dinamizmi sürdüren grup, birçok otorite tarafından geleceğin Radiohead’i olarak konumlandırılıyor.

Tamirane
Tamirane sahnesi dans müziğinin en başarılı ve eklektik isimlerini müzikseverlere sunmaya hazırlanıyor. Cumartesi günü Köln’ün önde gelen elektronik müzik prodüktörlerinden Matias Aguayo canlı performansıyla Tamirane sahnesinde, Pazar günü ise Rainer Truby ve Yakuza ikilisi Pazar akşamına yakışır hareketli ve coşkulu bir set ile müziği devam ettirecek.

Club 14.1
14.1 festivalde gündüz boyunca Film Salonu olarak hizmet veriyor. En güzel müzik ve festival temalı film ve belgeseller burada festivalcileri bekliyor olacak. Cumartesi gecesi saatler 23.00’ü gösterdiğinde 14.1’de bir odada Fuchs vs. Cervus, diğer odada

Festival ana sahne ve gece partileriyle yetinmiyor. Tüm gün boyunca Samsung – Senin Sahnen platformunda, hem festivalciler hem de Türkiye’nin umut vaat eden

yeni grupları yeteneklerini sergilemeye hazırlanıyor. Samsung - Senin Sahnen’de tüm gün boyunca devam edecek karaoke performansları ve merakla beklenilen Samsung Airstar yarışmasıyla tempo hiç düşmeyecek. Parmak güreşi ve dokunmatik aktivitelerin yanı sıra, Ramadan, Neşeli Milis, Soaked, Dengesiz Herifler, Ars Longa, Model ve Kung-Fu gibi Türk grupların konserleriyle Samsung - Senin Sahnen’de eğlence geç saatlere kadar devam edecek.

Parti Arena
Cumartesi günü bir şehir efsanesi Oldies But Goldies, Mabbas ve Murat Beşer ile saat 23.00’de start alırken, Pazar günü ise Mabbas Rock Party konseptiyle festivalcilere rock müziğin en eğlenceli parçalarını çalacak.

Efes Pilsen One Love Festival Programı

19 Haziran Cumartesi Ana Sahne
Groove Armada
Fischerspooner
The Whitest Boy Alive
Sattas Multitap

19 Haziran Cumartesi Senin Sahnen
Ramadan
Neşeli Milis
Soaked

19 Haziran Cumartesi – Club 14.1
Fuchs&Cervus
dearHead

19 Haziran Cumartesi – Tamirane
Matias Aguavo&Band

19 Haziran Cumartesi – Parti Arena
Oldies But Goldies

20 Haziran Pazar Ana Sahne
The Ting Tings
Sophie Ellis-Bextor
Wild Beasts
İstanbul Sessions
The Revolters
Gizli Özne

20 Haziran Pazar Senin Sahnen
Dengesiz Herifler
Ars Longa
Model
Kung Fu

20 Haziran Pazar – Club 14.1
Just Jack

20 Haziran Pazar – Tamirane
Rainer Trüeby vs. Yakuza

20 Haziran Pazar – Parti Arena
Rock Party

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız