İnce: Bazı kesimleri de düşünmeliyiz

Adli Tıp Başkanı Haluk İnce, kanser hastası Güler Zere’yle ilgili raporun geciktirildiği iddiasını reddetti. İnce, “Bazı kesimleri de düşünmek zorundayız. Adli Tıp önüne her çadır kurana istediği raporu verirsek...” dedi.

Haberler 04.11.2009 - 23:20

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, kanser hastası Güler Zere için verilen raporla ilgili “Canlı Gaste”ye konuştu.

Doç. Dr. Haluk İnce, özetle şunları söyledi:

“Hasta, hastalığından dolayı mağduriyet yaşamaması için hem Adli Tıp, hem Çukurova Üniversitesi hem bakanlık elinden geleni yapmıştır. Hastanede istihdam edilmiş, cezaevi koşullarına geri gönderilmemiştir.

12 Ekim'de yapılan operasyonun ardından, problemin tanısı konulduktan sonra evrak bugün ulaştı. Yapılan değerlendirmede, hastalığının süreğen olduğu ve iyileşme şansının olmadığına karar verildi. Bu rapor, 'Cumhurbaşkanlığı affı kapsamında değerlendirilebileceği' kanaatiyle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bakanlığımız kanalıyla gönderilecektir.

'ÇALIŞANLARIMIZI TACİZ ETTİLER'
Karar verirken hastanın yararını düşündüğümüz kadar, toplumun bazı kesimlerinin düşüncelerini de düşünmek zorundayız. Adli Tıp, bu hasta için hak etmediği bir baskıyla karşılaşılmıştır. Yaklaşık 85 gün Adli Tıp’ın kapısına çadır kurulmuştur. Çalışanlarımız taciz edilmiştir. 27 Ağustos’ta Adli Tıp önünde yaklaşık bin kişi toplanmıştır. Her çadır kurana biz istediği rapor verecek olursak bizim bilimsel kimliğimizin ne anlamı kalır.

'RAPORU HIZLI BİR ŞEKİLDE İMZALATTIK'
27 Ağustos’ta bu hastanın bize geldiği şartlar infaz değeri kapsamında değerlendirilmiyordu. Ancak hastalığın iyileşmediği, kötüleştiği bugün elimize gelen raporlarla çıktı.

Raporu bugün çok hızlı bir şekilde hocalarımıza imzalatıp çıkardık. Siyası baskı ve endişeyle rapora öncelik tanımamız söz konusu değil.

AKCİĞERİNE DE SIÇRADI
Çukurova Üniversitesi’nden gelen sonuçlar, sol tarafından lezyonların sağ tarafa da yaygınlık gösterdiği, hastalığın daha sert bir boyutunun yayılım gösterdiği tespitiyle tedavinin sonuç vermediği ve akciğerine de sıçradığı yönündedir.

Hasta, ne tedavisi yönünden ne bakımı yönünden ne de yanına giren çıkan insanlar tarafından mağdur edilmemiştir.

'DEDİKODULARLA HAREKET ETMEYİZ'
Biz gerekli tetkikleri yaptırarak, kanıtlarla karar veriyoruz. Dedikodular üzerinden hareket etmem mümkün değil. Avukatlar kasten adam öldürmekten suç duyurusunda bulundular. Merkezimde benim insan vardır, insanın iyiliği vardır.

'KİMSE ALDATILMAKTAN HOŞLANMAZ'
Bu insanın ne yaptığı ne yapmadığı bizim sorunumuz değil. Bizim birçok konuda kandırılma ihtimalimiz hep vardır. Kimse aldatılmaktan hoşlanmaz.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız