İbrahim Kalın'dan İstanbul'daki Suriye zirvesine ilişkin açıklama

İbrahim Kalın, Suriye konulu dörtlü İstanbul zirvesinde siyasi çözüm yolunda atılacak adımların netleştirilmesi ve yol haritasının belirlenmesini beklediklerini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 26.10.2018 - 12:25

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yarın İstanbul'da yapılacak olan Suriye zirvesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın şunları söyledi:

"Bu zirvede bizim öncelikli amacımız Suriye'de çözümün askeri değil, siyasi olduğu gerçeğinden, ilkesinden hareketle acaba yeni ne tür formüller üretebiliriz konuları üzerinde durmak olacak.

Bu çerçevede İdlib mutabakatının muhafaza edilmesi ve özellikle rejim kaynaklı ihlallerin önlenmesi yönünde değerlendirmeleri olacak Sayın Cumhurbaşkanımızın.

Bu zirveden en önemli somut beklentimiz, siyasi çözüm yolunda atılacak adımların netleştirilmesi, yol haritasının belirlenmesi olacak. Özellikle anayasa komisyonunun kurulması, Suriye'nin yeni anayasasını yazacak bu yapının oluşturulması da bu zirveden beklentilerimizden bir tanesi."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız