İsveç Büyükelçisi dönüyor

1915 Ermeni iddialarının İsveç Parlamentosu'nda kabulünün ardından Ankara'ya çağrılan Büyükelçi Zergün Korutürk, en geç gelecek hafta görevinin başına dönecek.

Haberler 24.03.2010 - 23:52

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsveç Parlamentosu'nda, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının tanınmasını öngören karar tasarısının kabul edilmesinin ardından istişareler için Ankara'ya çağrılan İsveç Büyükelçisi Zergün Korutürk'ün en geç gelecek hafta başında görevine döneceğini söyledi.

Davutoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk'ün hafta sonunda ya da en geç hafta başında görevine döneceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "ABD ile İsveç örneğinin aynı olmadığını, İsveç hükümetinin, tasarının kabul edilmesine karşı tavrını net olarak gösterdiğini ve daha sonra da yaptığı açıklamada bu pozisyonu net olarak deklare ettiğini" kaydetti.

Davutoğlu, "Bu anlamda İsveç'ten gelen açıklamalar tatmin edici" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız