Kadınlara 'panik odası' uygulaması

Cinsel istismara uğrayan çocukların ifadesinin psikologlar tarafından alındığı "panik odası" uygulaması, bu kez şiddet mağduru kadınlar için başlatılıyor. Yeni uygulama ile mahkeme süreci de bu odalarda tamamlanacak.

Haberler NTV Haber 09.09.2011 - 17:09

Cinsel istismar ve şiddete maruz kalan kadınların ifade eziyeti son bulacak. Mağdur çocukların uzman psikologlar nezaretinde ifade verdiği "izleme merkezi" ya da "panik odasi" uygulamasının benzeri kadınlar için de gündemde.

Sağlık Bakanlığı bu uygulamayla kadının karakol, hastane ve mahkemelerde aynı olayı defalarca anlatıp travma yaşamasının önüne geçmek istiyor.

Proje bu merkezlerde şiddet mağduru kadının ifadesinin alınmasından ibaret olmayacak. duruşmaların da panik odalarında tamamlanması planlanıyor.

Şiddet uygulayan erkekler de bu merkezde psikolojik tedavi görecek.

Yakın zamanda Türkiye geneline yayılacak olan panik odaları, hastaneler bünyesinde hizmet verecek. Konuyla ilgili uzman personel sayısı da artırılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız