Kaplanlar için 1 milyon dolar

Leonardo Di Caprio, "Şimdi Kaplanları Kurtaralım" kampanası için Dünya Doğayı Koruma Vakfı’na (WWF) bir milyon dolar bağışta bulundu.

Haberler 24.11.2010 - 12:27

Bundan 100 yüzyıl önce doğal hayatda yaşayan yaklaşık 100.000 tane kaplan vardı. Bugün sadece 3200 tane kaldı... Kaplan nüfusuna sahip 13 ülke, bu gidişe bir dur demek için daha önce benzeri görülmemiş bir zirvede bir araya geldi.

Bu arada Titanik" ve "Başlangıç" filmlerinin yıldızı 36 yaşındaki DiCaprio onlardan önce davrandı ve Şimdi Kaplanları Kurtaralım kampanyası için yıl boyunca birlikte çalıştığı Dünya Doğayı Koruma Vakfı’na (WWF) bir milyon dolar bağışta bulundu.

Ünlü aktörün yaptığı bağışın, avlanmaya karşı çabalar ve kaplanlar için çok gerekli olan ormanların korunması için harcanacağı kaydedildi. Di Caprio; "Kaplanlar vücutlarının çeşitli bölümleri için avlanıyor, yaşadıkları doğal ortamlar yok ediliyor... Eğer şimdi harekete geçmezsek bu hayvanlar önümüzdeki onyıl içinde yokolacaklar..." dedi...

Bu arada Rusya Başbakanı Vladimir Putin de, Leonardo DiCaprio’nun kaplanlar için yaptığı bağışı övgüyle karşıladı.

Kaplanların sayısının, 2022 yılına kadar iki katına çıkarılması planlanıyor..

Yasa dışı yollardan ticareti yapılan kaplan parçalarının incelenmesi sonucu, 2000-2010 yılları arasında 1.069 ila 1.220 kaplanın avlandığının anlaşıldı.

Kaplanların kürkleri, kemikleri, etleri, pençeleri, dişleri, cinsel organları ve vücutlarının diğer parçaları satılıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız