Karakol baskınlarına soruşturma

58 askerin şehit olduğu Dağlıca, Aktütün, Gediktepe ve Hantepe saldırılarında güvenlik zaafiyeti olduğu iddialarının ardından soruşturma başlatıldı. Soruşturmada, insansız hava araçlarının görüntüleri incelenecek.

Haberler NTV Haber 09.11.2010 - 13:19

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde geçen yıl ordunun döşediği mayına basarak şehit olduğu iddiasıyla dava açılan askerlerin aileleleri, ihmali olanların yargılanmasını istiyor.

Şehit babası İsmail Yıldız, “Oğlumun terhisine 58 gün vardı. Fakat biz onu beklerken cenazesi geldi. Ben de diğer babalar gibi ihmali olanların cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Bundan sonra Dağlıca, Aktütün, Gediktepe ve Hantepe'de terörist saldırılarda şehit olan 6 askerin ailesi de ihmal iddiasıyla İstanbul Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.

Dilekçelerde sorumluların “görevi kötüye kullanma”, “ihmal suretiyle kasten adam öldürme”, “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” ve “PKK terör örgütüne yardım ve yataklık” suçlarından cezalandırılması istendi.

Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Cahit Özkan, "Söz konusu iddialar basit iddialar değil. Özel yetkili mahkemeler CMK 250 bağlamında görev alanına girdiğinden şikayetimizi yaptık” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevsizlik kararı vererek dosyaları Van'a gönderdi.

Dilekçeleri kabul eden Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Van Savcılığı, ilk iş olarak istihbarat faaliyetleri için kullanılan insansız hava araçlarının kaydettiği görüntüleri incelemeye aldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız