Karasu'da topraktan atık varil çıktı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde vatandaşların ihbarı üzerine boş bir arazide yapılan kazı çalışmasında, içinde katı atık olduğu belirtilen 22 varil bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 19.05.2009 - 14:55

Darıçayırı Belediyesi ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine Körkazanı Bayırı mevkisindeki boş bir arazide kazı çalışması başlattı. Gece saatlerinde başlayan kazı çalışmasında 21'i metal ve 1'i plastik olmak üzere toplam 22 varil çıkarıldı.

Kazı alanında inceleme yapan Adapazarı İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, varillerde yaptıkları kontrolde, mikro gram düzeyinde ve tehlike arz etmeyen boyutlarda radyasyona rastladı.

Darıçayırı Belediye Başkanı Ahmet Başaran, vatandaşların ihbarları üzerine beldede kazı çalışması başlattıklarını belirterek, şunları söyledi: "sadece varil değil, kamyon kasasına naylon örtü serilerek doldurulmuş açık atık maddeler de gömülmüş. Belde merkezinin ana yola bağlanması için açılan yeni yoldaki çalışmalar sırasında, buradaki hafriyatın atıldığı boş araziye Gebze'den getirilen zehirli atıkların gömüldüğü şeklindeki dedikodular bitmek bilmedi. Söz konusu araziye atık madde gömüldüğünü belediyemizin bazı çalışanları da doğruluyor. İki vatandaşımız da olayın araştırılması için Valiliğe dilekçe vermiş.''

Seçim öncesinde bu konuda söz verdiğini belirten Başaran, ''Kazıya devam edeceğiz ve ne varsa açığa çıkaracağız'' diye konuştu.

Karasu Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız