'Keşke kızının vefatını görmeseydi'

İstanbul'da vefat eden ve şehir tiyatrolarının en yaşlı sanatçısı olarak tanınan İhsan Devrim, son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler Anadolu Ajansı 08.01.2010 - 16:49

96 yaşında hayata veda eden İhsan Devrim için Şehir Tiyatroları Fatih Reşat Nuri Sahnesinde tören düzenlendi.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü Abdullah Kaplan, Devrim'in doğum yılı ile Şehir Tiyatrolarının kuruluş yılının aynı olduğunu ifade ederek, ''İhsan Devrim'le ilgili beni en fazla üzen, kızı Ayşegül ablanın vefat ettiğini görmesiydi. Ben ikisine de Allah'tan rahmet diliyorum'' dedi.

Tiyatro sanatçısı Üstün Asutay da Devrim'e karşı büyük bir sevgi beslediğini, bunun sonucunda da dostluklarının son güne kadar devam ettiğini söyledi.

'AZ KALDI İHSAN AĞABEY'
Telefonla sık sık görüştüklerini kaydeden Asutay, konuşması sırasında sahnede bulunan Devrim'in cenazesine dönerek, ''Az kaldı İhsan Ağabey. Yakında orada da görüşürüz'' dedi.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım da tiyatro sanatçılarının ''İhsan ağabey''lerini, kendilerinin ise yaşayan en büyük ''Darüşşafakalı''yı kaybettiklerini belirtti.

İhsan Devrim'in gurur duydukları Darüşşafakalılardan olduğunu kaydeden Yıldırım, Devrim'in zor zamanlarında yanlarında olarak kendilerine cesaret verdiğini ifade etti.

Tiyatro sanatçısı Aliye Uzunatağan da ''Şehit tiyatroları, yaşayan en eski sanatçısını kaybetti. Ben onunla dokuz yaşında tanışmıştım ve bunun için de çok mutluyum'' dedi.

Devrim'in cenazesi, buradaki törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi.

Devrim'in damadı Avni Yalçın ile torunları Barış ve Devrim Yalçın, namaz öncesi taziyeleri kabul etti. Bu sırada Darüşşafaka Lisesinde eğitim gören iki öğrenci, Devrim'in tabutuna ''izci selamı'' verdi.

Devrim'in cenazesi, burada Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığında toprağa verildi.

Törene Şevket Altuğ, Metin Çoban, Ayla Algan, Candan Sabuncu ve Suna Keskin'in de aralarında bulunduğu tiyatro sanatçıları, Devrim'in yakınları ve dostları katıldı.

'SÜRMENELİ DEDE' KARAKTERİ
İstanbul'da 1914 yılında doğan Devrim, 1937'de Darüşşafakadan mezun oldu.

İstanbul Şehir Tiyatrolarının yaşayan en yaşlı sanatçısı olan Devrim, Şevket Altuğ'un başrolünü oynadığı ''Süper Baba'' adlı dizide ''Sürmeneli dede'' karakteriyle tanınmıştı.

Devrim, daha sonra ''Baba Evi'', ''Zor Baba'' ve TRT ekranlarında yayımlanan ''Dikkat Bebek Var'' , ''Zeybek Ateşi'', ''Yeni Hayat'' gibi dizilerle sevenlerinin karşısına çıkmıştı.

''Evimiz'', ''Hatıralar'' ve ''Yemen Türküsü'' adlı üç kitabı da bulunan Devrim, şair Salah Birsel ve Burhan Arpad'la birlikte 1940'lı yıllarda ABC Kitabevini kurmuştu.

İhsan Devrim, tiyatro alanında da üç ödül almıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız