Kılıçdaroğlu: Gül gündemimizde yok

Partisinin destekleyeceği cumhurbaşkanı adayını belirlemek için çalışmalarını sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MÜSİAD ve TUSCON’u ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül’ün çatı adaylığının gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Haberler 29.05.2014 - 11:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhafazakar işadamlarının dernekleri MÜSİAD ve TUSCON’u ilk kez ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili işadamlarıyla görüş alışverişinde bulundu.

İlk olarak Sütlüce'deki MÜSİAD Genel Merkezi'ne giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu, MÜSİAD Genel Başkanı Olpak karşıladı.

Basına kapalı yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Olpak ve Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Görüşmeden memnun olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kuşkusuz her siyasal parti bir cumhurbaşkanı belirleyecek. Keşke halkın da cumhurbaşkanı adayı belirleme şansı olsaydı. Biz adaylarımızı belirlerken STK'ların düşüncelerini almak istiyoruz" diye konuştu.

Basında birden fazla adayın isminin yer aldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Aday olmak isteyenler var, bizim arzu ettiğimiz isimler var. Gittikçe süre daralıyor. Daha sağlıklı, daha tutarlı, toplumun her kesiminin onay verebileceği bir aday belirlemeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle yarın yapacağı görüşmeye bir aday ismiyle gitmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin çatı aday belirleme konusunda söyleyeceklerini kendisinin de merak ettiğini söyledi.

MÜSİAD Başkanı Nail Opak da görüşmeye ilişkin "Kişiler bazında bir konuşmayı gündeme getirmedik. Nasıl adayların doğru olacağı konusunda temel prensipleri konuştuk" dedi.

'GÜNDEMİMİZDE GÜL YOK'
Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti daha sonra TUSKON'u ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nu derneğin başkanı Rızanur Meral kapıda karşıladı.

Kılıçdaroğlu, yaklaşık 45 dakika basına kapalı yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz, düşüncelerimizi aktardık. TUSKON yetkilileri de kendi düşüncelerini aktardı. Çalışmalarımıza önemli katkı olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı için bir aday önerdiler mi?" sorusuna, "Hayır, herhangi bir aday ismi konuşulmadı, genel konular üzerinde görüşüldü" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine "Tarih vermek bugünden mümkün değil. Daha bizim görüşmeler devam ediyor ama en kısa sürede açıklayacağız" diye konuştu.

MHP'nin çatı adaylığı konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin gündeme geldiği iddiaları hatırlatılarak sorulan "CHP, Abdullah Gül'ün çatı adaylığı konusuna nasıl bakıyor?" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli, bu konuda böyle bir düşüncesinin olmadığını, böyle bir konuşmasının olmadığını ifade etti. Dolayısıyla yorum yapmak söz konusu değil. Ayrıca Sayın Gül, Danıştay toplantısından sonra tarafsızlığını büyük ölçüde yitirdiğini ortaya koydu. Bizim gündemimizde Sayın Gül yok" dedi.

Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Aytun Çıray ve Erdoğan Toprak, Genel Sekreter Gürsel Tekin ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız