Kur'an kursunda patlama

Erzurum'daki bir Kur'an kursunda kalorifer radyatörü patladı. Patlama sonrası öğrenciler binadan tahliye edilirken, binada maddi hasar meydana geldi.

Haberler 11.02.2015 - 10:30

Erzurum'da kız Kur'an kursundaki bir sınıfta radyatörün patlaması sonucu hasar oluştu.

Alınan bilgiye göre, Şehitler Camisi yanında bulunan Yakutiye Müftülüğü'ne bağlı Şehitler Kız Kur'an Kursu öğrencileri, derse başlayacakları sırada kalorifer radyatöründen duydukları bir ses üzerine sınıftan çıktı.

Öğrenciler, merdivenlerden inerken, sınıfta patlama meydana geldi.

Patlama nedeniyle binanın ikinci katındaki camların kırıldığı ve duvardan da bazı
parçaların düştüğü görüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri 12 öğrenciyi güvenli
bir şekilde binadan tahliye etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi de binada inceleme yaptı.

Öğrencilerden Burcu Kurt (17), sınıfta bulunan radyatörden ses duyduklarını belirterek, "Daha sonra radyatörden su çıktı. Önce mutfağa kaçtık. Daha sonra merdivenlerden dışarı çıktım. Arkadaşlarım korktu. Merdivenlerden inemedi. Duman çıktığını görünce binaya girip arkadaşlarımın elinden tutup çıkardım" diye konuştu.

Ayşe Yavaş da "Korktuk, çıkamadık. Arkadaşımız çıkardı bizi dışarı. O, bizim kurtarıcımız. Kur'an kitabım sınıfta kalmıştı. Patlamadan sonra koşup sınıftan aldım. Patlama sırasında Kuran'ım parçalanmış" dedi.

Yetkililerin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız