Meksika Amerika’ya kafa tutunca...

Meksika hükümeti Amerika’ya kafa tutmaya kalkınca olanlar olur. Uydu bağlantısı kesilen ülkede mektupla haberleşme çağı yeniden başlar. Kanıt bırakmadan haberleşmek imkânsızdır artık…

Haberler 27.12.2010 - 11:22

Yıl 2020. Meksika hükümeti Amerika Birleşik Devletleri’ne kafa tutar. O gün, bir kereliğine de olsa ilkeler galip gelmiştir. Başkan, yeni yıl hediyesi olarak acılı halkına güzel bir haber vermek istiyordur. Kongrede sunacağı bildiride Kuzey Amerikalı işgal kuvvetlerinin Kolombiya’dan çekilmesini istemeye karar verir. Üstelik, Washington OPEC tarafından belirlenen fiyatları ödemedikçe ABD’ye petrol ihraç edilmemesine karar verilir. Sonunda Birleşik Devletler uyduda bir arıza olduğunu açıklar ve Meksika, yeni yıl ertesine kendi petrolü, kendi gazıyla, ilkelerine bağlı ama dünyadan kopuk bir sabahla uyanır. İnternetsiz, fakssız, telefonsuz… Şimdi politikacıların korkulu rüyası yazılı kanıttan başka çare yoktur iletişim için; kabine üyeleri mektup yazmaya başlar birbirlerine…

Dünya edebiyatının ve düşünce ortamının en önemli isimlerinden biri olan Carlos Fuentes, politik romanlarıyla ülkesi Meksika’yı dünya gündemine taşımaya devam ediyor.

Kartal Koltuğu, Başkan Lorenzo Terán, seksi, büyüleyici, kurt politikacı María del Rosario Galván gibi birbirinden renkli kahramanları ve ilginç kurgusuyla bir solukta okuyacağınız, düşündürücü bir roman. Her zamanki Fuentes zekâsıyla kurulmuş, alabildiğine eğlenceli bir taşlama.

CARLOS FUENTES
1928 yılında México’da doğdu. Amerika Birleşik Devletleri’nde Columbia, Harvard, Princeton ve başka üniversitelerde ders verdi; çok sayıda deneme ve senaryo yazdı. Bir süre Meksika’nın Fransa büyükelçiliğini yaptı. Fuentes’in romanları arasında en önemlilerinden olan Terra Nostra Venezuela’da Romulo Gallegos Ödülü’nü kazandı. 1987 yılında, İspanyol dilinde yazan yazarlara verilen en büyük ödül olan Cervantes Ödülü’ne değer bulundu. Fuentes’in öteki kitapları arasında Yanık Sular, Koca Gringo, Deri Değiştirmek, Artemio Cruz’un Ölümü vardır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız