Merkel'e tepki büyükelçiye iletildi

Almanya Başbakanı Merkel'in Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamalarından duyulan rahatsızlık, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'ne iletildi.

Haberler NTV Haber 13.01.2011 - 13:58

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarına tepki sürüyor. Ankara, duyduğu rahatsızlığı, diplomatik kanallardan da Berlin'e iletti.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckard Cuntz, rutin bir görüşme için bugün Dışişleri Bakanlığı'ndaydı. Cuntz, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Halit Çevik'le Ortadoğu'daki gelişmeleri görüştü. Ancak, görüşmede Merkel'in Güney Kıbrıs ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar da gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre, Büyükelçi Cuntz, Kıbrıs sorununun çözülememesinden Türkiye'yi ve KKTC'yi sorumlu tutan Almanya Başbakanı'nı savundu. Halit Çevik ise, Merkel'in sözlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı, Türkiye'nin görüşlerini anlattı.

Merkel'in açıklamalarına Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu da tepki göstermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız