Monroe ile Jolie aynı filmde oynasa!

Vizyoner prodüktör George Lucas, yüksek teknoloji kullanarak yaşamayan oyuncuları ekranda klonlayacak ve yaşayanlarla aynı filmde oynatacak.

Haberler 09.12.2010 - 12:12

Hollywood’un hayalperest ve işbitirici prodüktörlerinden George Lucas, bu kez artık yaşamayan ünlü oyuncuları 'canlandırmaya' kafayı takmış görünüyor. Lucas, yatırım yapmaya devam ettiği yeni yazılım ve yapay zeka programlarıyla, yaşamayan oyuncuları perdede ‘canlandırarak’ yaşayan oyuncularla beraber oynatacak.

Lucasfilm’e ait 1994 tarihli Radioland Murders filminin yönetmeni Mel Smith, The Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, Lucas’ın son günlerde eski filmlerin telif haklarını satın almaya başladığını söyledi. Smith, “Bu filmlerdeki sahnelerden elde edilecek görüntüler bilgisayarlarla işlenerek yeni filmlerde farklı rollerde kullanılacak. Yani Orson Welles ve Barbra Stanwyck ile George Clooney’i aynı filmde karşılıklı oynarken görebiliriz” dedi.

George Lucas
Ancak George Lucas bu konuda bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Lucas, 2002 yılında BBC'de yayınlanan bir söyleşisinde, yaşamayan sanatçıları ekranda ‘klonlama’ fikrinden bahsetmiş, ancak bunun her zaman iyi sonuç vereceğini düşünmediğini belirtmişti.
Lucas, “Marilyn Monroe’yu dijital olarak klonlayarak elde edilecek görüntü, en fazla Monroe’nun bir karikatürü olabilir” demişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız