MSB'den mayın açıklaması

Karadeniz'de devam eden mayın tehlikesine karşı denizden ve havadan tarama çalışmaları sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Romanya ve Bulgaristan'la da koordineli çalışıldığını açıkladı.

Haberler NTV Haber 01.04.2022 - 12:02

Karadeniz'de mayın tehlikesi devam ediyor.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Analiz ve Değerlendirme Subayı Binbaşı Pınar Kara, ''Sürüklenen mayın tehlikesini bertaraf etmek maksadıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Romanya ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri dahil olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak gerekli tedbirlerin alınmasına devam edilmektedir'' dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ilgili ülkelerle birlikte tüm tedbirlerin alındığını duyurdu.

Bu kapsamda Karadeniz'de deniz karakol uçağı, helikopter, İHA ile havadan; mayın avlama gemisi ve karakol gemileri ile denizden tarama faaliyeti sürüyor.

Amaç, kimsenin zarar görmeden tehlikenin bertaraf edilmesini sağlamak.

Askeri kaynaklar, daha önce imha edilen 2 mayından alınan verilerle incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Kaynaklar, veriler ışığında bombanın menşei ve nasıl sürüklendiği konularının aydınlanacağını söyledi.

Konunun hassasiyetine vurgu yapan bakanlık kaynakları, ''Bu hassasiyetten yola çıkarak bu konuda kesin sonuçlara ulaşmadan herhangi bir açıklama yapmanın doğru olmayacağını düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Askeri kaynaklar, bir süredir gündemde olan EUROSAM'ın yeniden canlandırılması sürecine ilişkin de bilgi verdi.

MSB kaynakları, teknoloji transferi gibi tedarik prensipleri kapsamında bu konudaki çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız