'O gazetenin haberi yalan, amacını biliyoruz'

İsrail'le yapılan tazminat görüşmesine dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç, ''İsrail'le tazminatın miktarı konuşulmadı. Sunday Times'ta yayınlanan haberdeki Akıncı Üssü ile ilgili iddia yalandır'' diye konuştu.

Haberler 22.04.2013 - 19:16

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulundu.

İsrail'in özrünün ardından tazminat konusunun görüşülmesi için bu ülkeden bir heyetin Türkiye'ye geldiğini, Türk heyetiyle teknik düzeyde bazı çalışmalar yapıldığını, görüşmelerin ardından iki heyeti de kabul ettiğini anımsatan Arınç, "İsrailli yetkililer ve Türk tarafının heyet olarak görüşmesi genelde olumlu geçti. Olumlu bir toplantı olduğunu söyleyebilirim. Tazminat miktarı konusunda bir şey konuşulmadı. Tazminat miktarı açıkça belirlenmedi ancak ödenecek miktar konusunda, bu meblağın hesaplanmasına yönelik usul ve esaslar görüşüldü, ilke ve parametreler belirlendi" diye konuştu.

'Bu tür haberler bundan sonra daha da çok olabilir'
Arınç, "İsrail basınının bir iddiası var, parametreler arasında Uludere'nin de kıstas alınabileceğini yönünde. Size Uludere'deki tazminatların kıstas alınması konusunda bir öneride bulundular mı '' sorusu üzerine ''Hayır, kesinlikle böyle bir şey yok ve olmadı'' yanıtını verdi.

Heyetin Akıncı Hava Üssü'nden yararlanma isteğiyle ilgili olarak Türkiye'ye geldiği yönünde yabancı basında iddialar yer aldığının dile getirilmesi üzerine de Arınç, şunları söyledi:

''Bu tür manipülatif haberlerin bugün ve bundan sonra daha çok çıkabileceğini tahmin ediyoruz. Kesinlikle yalan bir haberdir. Sunday Times isimli bir gazetede yayınlanmıştır. Dışişleri Bakanlığımız tarafından da anında cevaplandırılmış ve yalan, düzmece bir haber olduğu da ifade edilmiştir. Dolayısıyla bugünkü görüşmelerde hiçbir şekilde söz konusu olmadığı gibi, gazetenin de bunu ne amaçla yayınladığını da az çok anlayabiliyoruz ama kesinlikle hiçbir şekilde doğru olmayan, manipülatif bir haber olduğunu söylemek istiyorum."

"Bu tür haberler bundan sonra daha da çok olabilir" sözünü boşuna kullanmadığına işaret eden Arınç, geçen hafta Paris'te gerçekleştirdiği görüşmeleri ve Fransız basınına verdiği mülakatları anımsattı. ''Hiçbir şekilde bir İsrail gazetesine veya radyosuna özel mülakat vermedim fakat ben Fransa'dan döndükten sonra İsrail kaynaklı Maarif gazetesi ve bir radyo, ismini şu anda hatırlayamıyorum, benim kendilerine özel mülakat verdiğimden bahisle bir şeyler yayınladılar.

Arınç, "Dolayısıyla Sunday Times veya bir başka gazetenin bugünlerde farklı şekillerde haberler yayınlamaya çalışmasını belki beklenen bir olay olarak görmek de mümkün. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Böyle bir şeyi Türk hükümetine teklif etmek de herkesin karı değildir'' diye konuştu.

Arınç, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze ziyaretine yönelik sözlerine ilişkin, "Açıklaması diplomatik açıdan mahsurludur, yanlıştır, doğru değildir. Çünkü Sayın Başbakanımızın veya bir Türk yetkilisinin ne zaman, nereye gideceğine hükümetimiz karar verir. Bunun dışında herhangi bir merciden izin almak veya onların olurlarını peşinen kabul etmek durumunda değiliz. Bunu Sayın Kerry de bilir, dünya da bilir ki Türkiye ne zaman, ne arzu ediyorsa bunu gerçekleştirecek bir güçtedir" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız