"O gün olay oldu ve bitti"

Başbakan Davutoğlu, Brüksel'de bir araya geldiği Yunanistan Başbakanı Çipras ile Rus uçağının düşürülmesi sonrasında Twitter'dan yaşadığı atışmaya değindi.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 17.12.2015 - 17:11 Son Güncelleme : 17.12.2015 - 17:31

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la görüştü.

Davutoğlu ardından Brüksel'deki Avusturya Daimi Temsilciliği'nde düzenlenen "Fikirdaş Ülkeler Toplantısı" sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çipras ile Rus uçağının düşürülmesi sonrasında Twitter'da yaşanan atışmaya ilişkin soruyu yanıtlayan Davutoğlu, Twitter'ın o gün olan bir olay olduğunu ve kendileri için bittiğini, devlet adamları arasında böyle durumların kalıcı meseleler olmadığını dile getirdi.

Yunanistan Başbakanı, uçak krizi sonrası Twitter mesajında Türkiye'yi Yunan hava sahasını sürekli olarak ihlal etmekle suçlamış ve "Neyse ki bizim pilotlarımız sizinkilerin Ruslara karşı olduğu gibi fevri değil" yazmıştı.

Çipras'a yanıt veren Davutoğlu ise "Çipras’ın pilotlar üzerine yorumları günün ruhuyla pek uyumlu görünmüyor. Alexis: biz pozitif gündemimize odaklanalım" ifadelerini kullanmıştı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız