Pardus 2009 kullanıcılarla buluştu

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde geliştirilen Linux tabanlı işletim sistemi Pardus'un son sürümü Pardus 2009 kullanıcılarla buluştu.

Haberler Anadolu Ajansı 17.07.2009 - 17:50

TÜBİTAK UEKAE'den yapılan yazılı açıklamada, YALI ve PiSi'de yapılan iyileştirmeler ile kurulum hızı 2 kat artan Pardus 2009'un, ortalama bir bilgisayara 15 dakikada kurulabildiği belirtildi.

Pardus 2009, bilgisayar teknolojileri hakkında yüzeysel bilgiye sahip olan, kişisel bilgisayarlarını klasik ihtiyaçları için kullanabilen ve yapmak istedikleri için hangi uygulama ya da donanımı kullanacağını seçebilen ''bilişim okur yazarı'' tüm genel kullanıcıları hedefliyor.

Pardus 2009 kurulum CD'sinde, internet araçları, ofis paketi, her tür görsel, müzik, film için oynatıcı ve düzenleyiciler, oyunlar gibi bir masaüstü kullanıcısının gereksinim duyacağı yazılımlar bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız