Penguin ve Random House birleşti

Dünyanın en büyük yayınevlerinden Penguin ve Random House, yayıncılık tarihinin en önemli birleşmesine imza attı.

Haberler 31.10.2012 - 13:06

Pearson şirketi, sahibi olduğu Penguin yayınlarının, Random House yayınlarıyla birleşmesi konusunda, Alman medya grubu Bertelsmann ile anlaşmaya vardı.

Birleşme anlaşması çerçevesinde iki yayınevi ‘Penguin Random House’ adı altında faaliyet gösterecek ve Bertelsmann, ortaklığın yüzde 53’üne, Pearson da yüzde 47’sine sahip olacak.

Penguin ve Random House arasındaki birleşme, dünyanın önde gelen 6 büyük yayıncısı arasında, bu türdeki ilk güç birliğini oluşturuyor. Piyasanın diğer büyük yayıncıları ise, Hachette, HarperCollins, Macmillan ve Simon & Schuster.

Penguin yayınlarının yönetim kurulu başkanı John Makinson, ‘Penguin Random House’un yönetiminde başkanlığı üstlenecek. Random House’un yönetim kurulu başkanı Markus Dohle da, genel müdür olacak.

İki yayınevinin birleşmesiyla ortaya, yılda 2,5 milyar sterlin (7 milyar lira) tutarında gelir elde eden bir şirket çıkacak.

Penguin Random House, İngiltere ve ABD kitap piyasalarının dörtte birine sahip olacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız