Petzold-Bademsoy filmleri Altın Koza'da

Alman sinemasının başarılı yönetmenlerinden Christian Petzold-Aysun Bademsoy çifti, toplu gösterileriyle 19. Altın Koza Film Festivali’ne konuk olacak.

Haberler 29.08.2012 - 16:33

Günümüz Alman sinemasının önde gelen yönetmen çifti Aysun Bademsoy ve Christian Petzold’un “Bir Arada ve Bağımsız” başlığı altındaki toplu gösterileri ilk kez 17 – 23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 19. Altın Koza Film Festivali’nde gerçekleştirilecek.

Goethe Enstitüsü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilecek program kapsamında Aysun Bademsoy’un, filmlerini sunmak için Adana’ya gelecek.

Doksanlı yılların ortasından bu yana istikrarlı biçimde, bir arada ve bağımsız olarak film üreten Bademsoy – Petzold çifti artık kariyerlerinde olgunluğa erişti. Birleşme sonrası Almanya’yı en iyi anlatan yönetmen olarak tanımlanan ve Berlin Okulu’nun en önemli temsilcilerinden biri olarak görülen Christian Petzold, daha önce iki kez yarıştığı Berlin Film Festivali’nde bu yıl “Barbara” adlı filmiyle En İyi Yönetmen Gümüş Ayı ödülü kazandı.

Türk – Alman toplumunun iki kimlikli / iki kültürlü yaşama deneyimine ayna tutan belgeselleriyle tanınan Aysun Bademsoy bu yıl yaptığı “Ehre / Namus” ile filme adını veren kavramın kültürel yansımalarını, benzerliklerini ve barındırdığı çelişkileri irdeleyerek dikkat çekti.

Jerichow
Altın Koza programında “Barbara” ve “Namus”un yanı sıra yönetmenlerin kariyerlerine damgasını vuran filmleri yer alıyor. Petzold’un filmografisinden “Die Innere Sicherheit / İçinde Bulunduğum Durum”, “Gespenster / Hayaletler”, “Yella” ve “Jerichow”; Aysun Bademsoy’un filmografisinden “Die Hochzeitsfabrik / Düğün Fabrikası”, “Am Rand des Stadte / Kentin Sınırlarında” ve “Ich Gehe Jetz Rein / Yaşam Sırası Bende” gösterime sunulacak.

İçinde Bulunduğum Durum
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız