Pippa Bacca davasında şok ifade

Pippa Bacca davasında cinayetten yargılanan tutuklu sanık ifade değiştirdi ve Bacca cinayetini tehditle üstlendiğini söyledi.

Haberler 19.02.2009 - 17:22

İtalyan sanatçı Pippa Bacca’nın Gebze’de tecavüze uğradıktan sonra öldürülmesiyle ilgili davanın bugün beşinci duruşması yapılıyor. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Bacca’yı tecavüz ettikten sonra öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Murat Karataş’tan önceki ifadelerinin tam tersi yönünde açıklamalar geldi.

Daha önceki duruşmalarda Bacca’yı öldürdüğünü itiraf eden Karataş, bugünkü duruşmada İtalyan sanatçıyı kamyonuna aldığını kabul etti ancak cinayetin kendilerini takip eden 3 kişi tarafından işlendiğini öne sürdü. Karataş, şu ifadeyi verdi:

“Arkamızdan beyaz renkli, plakası olmayan bir minibüs bana sellektör yaptı. Acaba yanlış bir hareket mi yaptım diye düşündüm. Aynı araç beni bir iki yerde sıkıştırdı. En son İzmit yakınlarında tünellerden birinde minibüs önümü kesince durdum. Minibüsten ellerinde tabanca olan 3 kişi yanıma geldi. Tünelin içi karanlıktı, eskallerini belirleyemedim. Araçtan indim, anlamadığım bir şeyler söylediler. Ensemde bir ağırlık hissettim. Kendime geldiğimde maktulün cesedinin bulunduğu yerde, ormanlık alandayım. Arabamın dışında çimenlerin üzerinde yatıyorum. Maktul de aracın arka koltuğunda çıplak vaziyette yatıyordu, elbiseleri de koltuğun arasına sıkıştırılmıştı. Olay üzerime kalmasın diye cesedini çalılıklara bıraktım.”

Karataş, daha sonra olay yerinden ayrıldığını, aracını temizlerken koltuğun altında kamera, fotoğraf makinesi ve cep telefonu bulduğunu, ardından Çerkezköy’e gittiğini anlattı. Araçta bulduklarını atmayı planladığını ancak bu sırada polisin kendisini yakaladığını söyledi.

Pippa Bacca’ya kimin tecavüz ettiğini, kimin öldürdüğünü bilmediğini savunan Karataş, bunları soruşturma aşamasında da anlattığını ancak kendisine inanmadıklarını söyledi. Raporun Adli Tıp Kurumundan gelmesini beklediğini dile getiren Karataş, “Rapora göre, maktulün birden fazla kişi tarafından ırzına geçildiği yolundaki tespitin takdiri mahkemenindir” dedi.

DNA ÖRNEKLERİNİ KABUL ETMEDİ
Mahkeme heyetinin, maktulün giysileri ve bedeninden alınan sperm örneklerinde sanığa ait DNA örneklerinin tespit edildiğini hatırlatması ve düşüncesini sorması üzerine Karataş, bu tespiti kabul etmediğini belirtti.

CEP TELEFONU KAYITLARI İNCELENSİN
Adli tıp raporuna göre olaya Karataş’ın dışında birkaç kişinin daha karıştığının anlaşıldığını dile getiren müdahil avukatı Mehmet Eke, mahkeme heyetinden olayın ardından sanığın cep telefonu ile olaya karışan diğer kişileri aramış olabileceğini, bu kişilerin tespiti için sanığın kullandığı cep telefonlarının kayıtlarının belirlenmesini istedi.

Avukat Eke’nin maktule ait fotoğraf makinesindeki fotoğrafların kim tarafından silindiği yönündeki soruya sanık Karataş, makineyi aldığında fotoğrafların silinmiş olduğunu, SIM kartını maktulun telefonuna kendisinin değil, birlikte yaşadığı kadının taktığını söyledi. Sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep ettiklerini dile getiren Avukat Eke, “Sanığın son anlattıkları geniş bir hayal gücüne sahip olduğunu göstermektedir” dedi.

KIZ KARDEŞİ MARİNEO: EN AĞIR CEZA VERİLSİN
Mahkemede ilk kez ifade veren Marineo, kızkardeşi “Pippa Bacca”nın nişanlısı Gıovannı Chıarı’ya cep telefonu aracılığıyla sürekli SMS gönderdiğini, bu sayede nerede olduğunu öğrendiklerini söyledi. Gıovannı Chıarı’nın 31 Mart 2008’de Pippa Bacca’dan haber alamadığını kendilerine söylediğini ifade eden Di Marineo, “Biz de ailesi olarak kuşkulandık, bunun üzerine Türkiye’ye geldim, İtalyan Konsolosluğuna uğradım. Oradan kız kardeşimin güzergahını öğrendim. Son olarak görüldüğü benzin istasyonunda karşılaştığım polis memurları olayı ilettiler” dedi.

Birkaç gün sonra polislerin kendisine cesedin bulunduğunu ilettiklerini dile getiren Di Marineo, “Cesedi teşhis ettim. Ablamın yüz ifadesi büyük korku ve şaşkınlık yansıtıyordu. Polisle yaptığım görüşmede ablamın tecavüz edildikten sonra hunharca öldürüldüğünü öğrendim. Failden şikayetçiyim. Bu tip düşünce sahiplerine örnek olacak en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum” diye konuştu.

ADLİ TIP RAPORU DOSYAYA GİRDİ
Mahkeme Heyeti Başkanı Fazlı Aksoy, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporun mahkemeye ulaştığını, dava dosyasına konulduğunu söyledi.

Rapora göre, maktulün, birden çok kişi tarafından tecavüz edildikten sonra öldürüldüğünün anlaşıldığını bildiren Aksoy, bu konuda Di Marineo’ya görüşünü sordu. Raporla olayın ne vahamette olduğunun görüldüğünü belirten Di Marineo, “Sanık da anlaşılıyor ki gerçeği olduğu gibi anlatmamıştır. Ümit ederim ki tecavüz eden diğer kişileri adalet bulur ve cezalandırır” dedi.

Mahkeme heyeti başkanı Fazlı Aksoy, TEM Otoyolu’nda olayın geçtiği güzergahta kamera olup olmadığının araştırılmasına, varsa kayıtlarının istenmesine, Gebze Ağır Ceza Mahkemesince ifadesi alınan tanık Fatma Tekgül’ün ifadesinin beklenmesine, sanığın beyanında geçen telefon numaralarının kendi adına kayıtlı olup olmadığının, ayrıca adına kayıtlı başka telefon bulunup bulunmadığının telefon operatörlerinden sorulmasına ve görüşme kayıtlarının istenilmesine karar verdi.

Aksoy, sanığın birlikte yaşadığı kadının cep telefonunun bulunup bulunmadığını sorulmasına, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu gözününde bulundurularak sanık Murat Karataş’ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Barış mesajı vermek için İtalya’dan otostopla dünya turuna çıkan Pippa Bacca, Gebze’de tecavüze uğradıktan sonra öldürülmüştü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız