PKK'nın en büyük sığınağı bulundu

Bingöl'de yapılan operasyonda PKK'nın kullandığı bir yeraltı sığınağı bulundu.

Haberler NTV Haber 26.12.2011 - 12:36

Güvenlik güçlerinin Cuma günü Bingöl kırsalında yaptığı operasyonda birçok eyleme katıldığı tespit edilen örgütün bölge sorumlusu yakalandı. Bölgedeki çalışmalarını genişleten güvenlik güçleri, Ortaçanak köyü bölgesinde yeraltındaki bir sığınağı buldu.

Sığınağın içerisinde yönetim odası, eğitim odası, mutfak, tuvalet ile 15-20 kişinin kalabileceği 2 ayrı oda var. Sığınaktaki iki depoda da 5 tona yakın yiyecek ile mühimmat bulundu.

Aralarında çeşitli giyecekler ile bol miktarda ilacın da olduğu malzemeler imha edildi.

Operasyonlar kapsamında Bingöl merkez, Adaklı ve Karlıova ilçeleri ile İstanbul'da örgüte yardım-yataklık suçlamasıyla 12 kişi tutuklandı.

BÖLGE SORUMLUSU YAKALANDI
Bingöl'de sürdürülen operasyonda, Karlıova ilçesinde bir köy korucusunu şehit eden ve Tunceli Sarıyayla Jandarma Karakoluna saldırı eylemine katılan PKK'nın bölge sorumlusu ve İran uyruklu bir PKK'lı sağ yakalandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız