Polis aracına saldırı: 4 şehit

Hatay'da polis aracına bir otomobilden ateş açılması sonucu 4 polis şehit oldu.  Hatay Valiliği bugün yaptığı açıklamada Emniyet Müdürlüğü'ne herhangi bir saldırı olmadığını ve teröristlerin yakalanamadığını duyurdu.

Haberler Anadolu Ajansı 26.07.2010 - 19:26

Dörtyol ilçesinden akşam saatlerinde arka arkaya terörist saldırı haberleri geldi.

İlk olarak dün akşam saat 18.00 sularında Özerliçay Mahallesi TOKİ Konutları önünde görev devir teslimi yapan polis aracına, sahte plakalı kapalı kasa kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Saldırıda, polis aracında bulunan polis memurları Ali Hacit Arat, Hasan Aslan ve Emre Yalçın olay yerinde hayatını kaybederken, Fatih Yıldız da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçtı.

Şehit polisler soldan sağa: Hasan Aslan, Emre Yalçın, Hacı Ali Arap, Fatih Yıldız.
Emniyet Müdürlüğü önünden silah seslerinin duyulması ve zanlıların yakalandığı yönündeki söylentiler üzerine vatandaşlar Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.

Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Emniyet Müdürlüğü binasının çevresindeki istinat duvarına çıkarak, vatandaşlardan sakin olmalarını istedi.
Olayı duyan ve Emniyet Müdürlüğü binası önünde toparlanan vatandaşların galeyana gelmesini önlemek amacıyla, ekipler havaya ateş açtı.

Yakalanan şüphelilerin kendilerine verilmesini isteyen vatandaşlar, binaya girmelerine müdahale eden polis ekiplerine zorluk çıkardılar. Bazı vatandaşlar ise panzerlerin üstüne çıkmaya çalıştı.

Bu nedenle jandarma ekiplerinden yardım istendi. Bina önüne panzer getirildi ve güvenlik önlemleri artırıldı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE SALDIRI YOK
Dün akşam saatlerinde 4 polisin şehit olduğu saldırının ardından Hatay Emniyet Müdürlüğü binasına ateş açıldığı yönündeki haberler ise bugün Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamayla yalanlandı.

Valilik, polisleri şehit eden saldırının ardından terör örgütü mensuplarından yakalanan olmadığını, Emniyet Müdürlüğü binasına ateş açılmadığını ve olaydan sonra gözaltına alınan şahısların bahse konu olayla herhangi bir ilgilerinin bulunmadığı anlaşılarak serbest bırakıldığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Uzun namlulu silahlarla Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğüne ateş açıldığı şeklinde çıkan haberler doğruyu yansıtmamaktadır, hiçbir şekilde ateş açılmamıştır. Olayla ilgili olarak terör örgütü mensuplarından yakalanan olmamıştır. Olaydan sonra gözaltına alınan şahısların bahse konu olayla herhangi bir ilgilerinin olmadığı anlaşılmış ve yetkili Cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakılmışlardır.''

TERÖRİSTLERİN TERK ETTİĞİ KAMYONET BULUNDU
Bu arada, Dörtyol ilçesinde 4 polis memuruna yönelik uzun namlulu silahlarla saldırıyı yapan teröristlerin kent merkezine yaklaşık 10 kilometrelik mesafede, Çağlalık köyü yakınlarında terk ettiği ileri sürülen kamyonetin bulunduğu ve içinde el bombası olduğu öğrenildi.

Kamyonetin plakasının sahte olduğu belirlendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız