Radar üssünde asker, 2 askeri vurdu

Muğla'nın Datça ilçesindeki Hava Radar Mevzi Komutanlığında bir askerin ateş açması sonucu 2 asker şehit oldu.

Haberler Anadolu Ajansı 06.10.2010 - 11:33

Bu sabah Datça'daki Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda, kimliği açıklanmayan asker, henüz belirlenemeyen nedenle arkadaşlarına ateş açtı.

Olayda 2 asker şehit oldu.

Datça'daki Hava Radar Mevzi Komutanlığında görevli askerlerden A.K. (Ankara) henüz belirlenemeyen nedenle arkadaşlarına ateş açtı.

Olayda, aynı birlikte görevli Ömer Canca (Rize) ile Teyfik Cebeci (Antalya) yaşamlarını yitirdi. Olay yerinde savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından hayatını kaybeden askerlerin cenazeleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bu arada, iki arkadaşını silahla öldürdüğü iddia edilen A.K, ilk ifadesinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Olayda hayatını kaybeden askerlerin Antalya ve Rize'de yaşayan ailelerine bilgi verildiği öğrenildi.

NİŞANLISI İLE KONUŞURKEN ÖLDÜ
Gemicilik yaptığı öğrenilen, terhisine 7 ay kala yaşamını yitiren Ömür Canca'nın Rize'nin Pazar ilçesi Zafer Mahallesi'nde yaşayan ailesi taziyeleri kabul ediyor.

Ömür Canca'nın babası Orhan Canca, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece oğlunun cep telefonuyla Rize'deki sözlüsüyle konuştuğunu belirterek, ''Konuşma sırasında sözlüsü bağrışmaları duymuş. Bir kişinin 'Beni yaktınız ben de sizi yakacağım' diye bağırdığını duymuş'' dedi.

Daha sonra telefon bağlantısının kesildiğini, oğlunun sözlüsünün sabah kendilerini aradığını ifade eden Canca, ''Sözlüsü bize 'Ömür'e bir şey oldu, telefonla görüşürken bağrışmalar duydum, ondan haber alın' dedi. Ben de 20 defa askeriyeyi aradım, sağlıklı bilgi alamadım. Sonra öldüğü haberini aldık. Telefon kayıtları dinlenirse olayın ne olduğu tam olarak anlaşılır'' diye konuştu.

Orhan Canca, oğluyla son olarak 16 gün önce konuştuğunu, terhis olduktan sonra işini kurup evlenmesi konusunda görüştüklerini kaydetti.

Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ile Belediye Başkanı Ahmet Basa da aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Ömür Canca'nın 3'ü kız 4 kardeşi bulunduğu, 2 yıllık yüksekokul mezunu olduğu öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız