Rize'de vahşet: Vaşağı öldürüp, ayağından çite astılar

Rize'de nesli tükenme tehlikesi altında olan vaşak, ayağından iple çite bağlı halde ölü bulundu. Vaşağın silahla vurulduğu belirlendi. Derisinde kesici alet izine de rastlanan vaşağın, kim ya da kimler tarafından öldürüldüğü araştırılıyor.

Haberler DHA 21.11.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 21.11.2019 - 11:56

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Mollaveyis köyünde yol kenarında ayağından iple çite bağlı halde ölü vaşak gören vatandaşlar, durumu jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine bildirdi.

Ekipler, vaşak ölüsünü alarak incelemek üzere veterinere götürdü.

Vaşağın derisinde çok sayıda kesici alet izine rastlanırken, nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşağın kim ya da kimler tarafından öldürülerek çite asıldığı araştırılıyor.

SİLAHLA VURULMUŞ

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, vaşağın yapılan incelemesinde vücudunda kurşuna rastlandığını açıkladı.

VİDEO: YENİ HAYVAN HAKLARI YASASI HANGİ DÜZENLEMELERİ İÇERİYOR?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız