Şanghay 5'lisi çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB ile gerilen ilişkilerin ardından, Türkiye'nin Şanghay 5'lisi içinde yer alabileceğini söyledi.

Haberler NTV Haber 20.11.2016 - 04:21

Cumhurbaşkanı, Pakistan ve Özbekistan ziyaretinden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Türkiye kendini rahat hissetmeli. Benim için varsa yoksa Avrupa Birliği dememeli" diyen Erdoğan, "Türkiye’nin şanghay 5’lisi içinde yer alması, çok rahat hareket etmesini sağlar” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı, bu önerisini Rusya lideri Putin'e söylediğini, Putin'in de "Bunu değerlendiriyoruz" dediğini aktardı. Avrupa Birliği'ne tepkisini sürdüren Erdoğan, mülteciler konusunda taahhüt edilen yardımın hala verilmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı "Yılsonuna kadar sabredelim oldu, oldu. Yoksa bu dosyayı kapatalım" diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız