Sanığa 6 ay kitap okuma cezası

Arkadaşını gözaltına almak isteyen polise direnerek taşla kamu malına zarar verdiği iddiasıyla yargılanan sanık, 6 ay kitap okuma ve 100 TL para cezasına çarptırıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 10.03.2010 - 14:44

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanık Erhan Çaçan ve Dağlıoğlu Polis Merkezi’nde görevli polis memuru müşteki Halil Dikmen hazır bulundu.

Sanık Çaçan, ''DSİ'ye ait sulama kanalında yüzerken boğulma tehlikesine karşı sudan çıkmasını isteyen güvenlik görevlilerine itiraz ederek küfür eden arkadaşı Abidin Tahmaz'ı gözaltına almak isteyen polis memuru Dikmen'e direnip görevini yapmaya engel olduğu ve aynı zamanda polis otosunu taşlayarak 100 TL maddi zarara yol açtığı'' suçlamasını kabul etti.

Çaçan, o sırada alkollü olduğunu ve yaptığından pişman olduğunu belirterek, özür diledi.

Müşteki polis memuru Dikmen de 24 Haziran 2009'da Dağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi'nde devriye görevi yaparken, boğulma olayları fazla olduğu için DSİ'nin sulama kanalına girenleri, çıkmaları konusunda uyardıklarını söyledi. Olayın bu sırada yaşandığını ifade eden Dikmen, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.

Duruşma sonunda, Çaçan'a ''kamu görevlisine direnmek'' suçundan verilen 5 ay hapis cezasının TCK'nın 50/1-d maddesi uyarınca 6 ay süreyle ''alkol veya uyuşturucunun zararları ve vatandaşlık'' konusunda 10 günde bir kitap okumaya dönüştürülmesine, ayrıca ''kamu malına zarar'' suçundan verilen 10 ay hapis cezasının polis otosunda oluşturduğu 100 TL tutarındaki zararın giderilmesi olarak seçenek yaptırımına çevrilmesine karar verildi.

Sanık Çaçan hakkında, ''güvenlik görevlisine görevini yaptırmamak için direnmek'' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar, ''kamu malına zarar vermek'' suçundan da 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız