Sansürsüz Susurluk Raporu mahkemeye ulaştı

Eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş'ın hazırladığı ve tek nüsha olarak Mesut Yılmaz'da bulunan Susurluk Raporu sansürsüz haliyle mahkemeye ulaştı.

Haberler NTV Haber 08.10.2009 - 10:34

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi’nde görülen duruşmada mahkeme başkanı gelen evrakları okudu.

Buna göre Başbakanlık Teftiş Kurulu Eski Başkanı Kutlu Savaş tarafından hazırlanan ve dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'a verilen susurluk raporu mahkemeye ulaştı.

Raporun bir bölümü devlet sırrı olduğu gerekçesiyle sansürlü olarak o dönem medyada yer almıştı. Sansörsüz rapor ise Mesut Yılmaz'da bulunuyordu.

Mahkeme Başkanı, ifadeleriyle Ergenekon soruşturmasının başlamasına neden olan Tuncay Güney'in akibetiyle ilgili olarak savcılığa sorulan yazıya yanıt verildiğini söyledi.

Savcılık, Kanada'da bulunan Tuncay Güney'in kendi isteğiyle ifade vermeyi kabul etmediği için ifadesinin alınamadığını mahkemeye bildirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız