Şentop'tan Berberoğlu açıklaması: Mahkeme kararı bugün ulaştı, değerlendirme yapacağız

Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına ilişkin mahkeme kararı TBMM'ye ulaştı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Berberoğlu'nun milletvekilliğine dönüşüyle ilgili nasıl bir işlem yapacağına hukukçularla birlikte karar verileceğini söyledi. Berberoğlu da hakkında hazırlanan fezlekeye itiraz etti.

Haberler NTV Haber 11.02.2021 - 12:41 Son Güncelleme : 11.02.2021 - 12:43

TBMM Başkanı Mutafa Şentop, Enis Berberoğlu kararının TBMM'ye gönderilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şentop, ''Böyle bir durumla karşılaşıldığında ne olacağına dair açık bir hüküm yok. Bunu, genel hukuk kuralları çerçevesinde değerlendireceğiz'' dedi. 

Öte yandan Enis Berberoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin ikinci hak ihlali tespitinin ardından yargılamayı durdurup dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı'na gönderilen fezlekeye itiraz etti.

''MÜTTEFİKLİK RUHUNA YAKIŞMAZ''

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, ABD'li 54 Senatörün, ABD Başkanı Joe Biden'a mektup yazarak Türkiye'ye yönelik baskı yapılması çağrısında bulunmalarına tepki gösterdi.

Şentop, “Bu müttefiklik ruhuna yakışmaz, Türkiye-ABD ilişkilerine yarar değil zarar verir” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız