Siirt'te çatışma çıktı

Siirt'te dünkü saldırının yaşandığı Palamutlu köyü yakınlarında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Haberler Anadolu Ajansı 30.05.2010 - 16:53

Siirt'in Pervari ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında silahlı çatışma çıktığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, dün güvenlik güçlerinin nöbet tuttuğu noktaya teröristlerce gerçekleştirilen silahlı saldırının yaşandığı Palamutlu köyü yakınlarında operasyon başlatan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Çatışmanın sürdüğü, silah seslerinin köyden duyulduğu belirtildi.

CAN KAYBI YOK
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Batman'daki Şehit Hasan Gül Polis Merkezi ziyaretinde gazetecilerin çatışmayla ilgili sorularını yanıtladı.

Atalay, ''Gereken yapılıyor. Arkadaşlarımız bize de bilgi veriyor. Bütün bunlar olmasın diye uğraşıyoruz. Konuşmalarımda da değindim. Bizim hedefimiz kardeşliğin gelişmesidir. Bu tür şeyler olmasın. Bütün bu üzücü şeyler olmasın diye uğraşıyoruz. Eğer olursa da bunun gereği yapılır, yapılıyor da. Dün orada korucular tarandı. Bugün pek bir şey yok. Bugün orada can kaybı yok. Bir patlama oldu. Bir iki olay oldu, ama can kaybı yok'' şeklinde konuştu.

SİVİL ARAÇLARA TACİZ ATEŞİ
Bu arada, Palamutlu köyündeki cenaze törenine gelen vatandaşlara ait bazı araçlara teröristlerce taciz ateşi açıldığı, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. Öğleden önce de törenine gelenleri taşıyan bir minibüsün geçişi sırasında da mayın patlatılmış olayda minibüs hasar görmüştü.

Diğer yandan, dünkü saldırıda şehit düşen geçici köy korucuları Abdulrezzak Kaçan (35) ile Abdulmecit Özkan'ın (44) cenazeleri şu anda Pervari Kaymakamı Fırat Çelik'in de katıldığı törenle toprağa veriliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız